I natt drömde jag att Final Fantasy 15 skulle släppas. Eftersom den spelserien är bland det bästa jag vet i det här livet så var det här i princip en våt dröm.

Jag hade förbokat spelet hos Webhallen, och åkte till deras lokaler på Sveavägen för att hämta ut spelet. Väl där hade de gjort om hela butiken till en stor VIP-lounge, med svarta skinnsoffor längsmed väggarna. I en av sofforna väntade mina två spel jag bokat, Final Fantasy 13 och Smash Bros Brawl (bägge släpptes för många år sen). I drömmen var dessa spel korrekta så jag reflekterade inte vidare. Spelen var placerade i en plastkasse, ungefär som när man beställt tax-free på flyget. Det var bara det att min påse var tom.

Jag skulle precis fråga personalen vad som stod på när jag plötsligt fick ett samtal. Mannen i luren frågade var han kommit, varpå jag instinktivt kände att den jag pratade med var samma person som rövat bort mina spel. Jag svarade ”Magnus” och spelförövaren slängde på luren.

Butiken började släcka ner för att stänga, och panik började nu infinna sig hos mig. Det var fredag, och jag ville hem och spela. Jag mer eller mindre bad på mina knän om att få följa med in på lagret och titta efter mitt spel. Killen med Webhallens kvällspass gick med på det hela och vi gick in bakom disken, förbi fikarum och ner för trappor. Han öppnade de låsta hyllorna längs lagerväggarna, och det visade sig att allt var gjort av Lego. Dock inget spel någonstans.

Ungefär här dubbelkollade jag min order i mobilen, och det visade sig att jag hade beställt spelet till fel ställe. ”Norsborg” stod det i displayen. Jag smög iväg, och någonstans där vaknade jag, förundrad över hur mina tankegångar går när jag sover.

Skriv ett par väl valda ord vettja!