Filmen ”Miffo”. Jag förtydligar att det är filmen jag talar om, så att ingen bara tror att jag utstöter ordet ”miffo” helt apropå.

Men det skulle jag nästan vilja göra, eftersom den här filmen – trots att jag tycker att den är lite småmysig – provocerar mig något så enormt. Anledningen är huvudpersonens kärleksval. Han har en fästmö som heter Jenny, som är helt underbar. Hon öppnar sig för honom. Hon visar hur mycket hon tycker om honom, låter honom veta hur lycklig hon är, och är redo att planera deras liv tillsammans. Hon är en sån där helylle-tjej, som kanske inte spontant bestämmer sig för att fotvandra i Nepal, men väl står för tryggheten själv.

Men det passar inte. Istället svansar han efter en rullstolsbunden skåning som lever på socialbidrag och har grova aggressionsproblem. Herre-jävla-gud. Jag vet inte, det kanske är just det som den här filmen vill visa. Att det inte alltid måste vara som i alla hollywood-rullar, där flickvännen visar sig vara ett svin och killen till slut väljer ”rätt”. I det här fallet visar Jenny aldrig några negativa sidor (förutom när han inför alla bröllopsgäster säger att han inte älskar henne, men då kanske det är lite mer befogat). Ändå är hon den som blir övergiven.

Men det funkar inte på mig. Jag blir arg, ledsen, och sådär osexigt bitter.

Vilket jävla miffo. GE MIG JENNY!

9 kommentarer

 1. Det är förvisso många år sen jag såg filmen men jag har en heeeeelt annan uppfattning om Jenny. Hon var ju gnällig, klängig och så tråkig att klockorna stod stilla..

  • Daniel Svara

   Hon var visserligen tråkigARE än den andra bruttan, men jag tycker inte att hon var särskilt tråkig. Hon bjuder ju hem folk på middag, sjunger låtar vid pianot och verkar vara rätt normal. Hon den andra är bara jobbig. 🙁

 2. Blåbärskakan Svara

  Handlar inte filmen om att följa det som känns rätt och att det inte nödvändigtvis är det som ser rätt ut på papper? Jenny är väl rätt utifrån på alla sett, men känns det inte som det ska så ska man våga satsa på något annat, även om ingen förstår. Det kan jag relatera till i alla fall 🙂

  • Daniel Svara

   Joo, så är det förmodligen. Men jag fattar liksom inte varför! Han har en perfekt tjej (enligt mig).

   Det har inget med rullstolsbundenheten att göra, det kan jag fatta moralkakan i. Han satsar på en tjej med ett handikapp, osv. Det är ju fint. Men hon är ju helt fucked up! Fattar liksom inte, Jenny är ju så mycket mer hans typ.

 3. Blåbärskakan Svara

  Haha! Ja det är ju tur att det finns killar för oss tjejer som är lite lagom fucked up också 😉 Och ett tips från en tjej som har erfarenheter från dejtingsidorna, skriv inte ”Alla har flickvän utom jag :(” där. Då kommer ingen Jenny skriva till dig 🙂

  • Daniel Svara

   Men jisses. Ta mig inte för en fool här, va! Självklart är det inget jag skriver där. Och det jag skrev ovanför var menat som tragikomik, inte enbart tragik.

   Fan. Jag hatar när jag måste förklara min humor. 🙁

 4. Jag har inte sett filmen, men jag blir instantly väldigt o-kär i den där andra bruttan som verkar dryg och väldigt omysig. Mysig är viktiga grejer.

Skriv ett par väl valda ord vettja!