Det här var sista gången jag sålde saker på Tradera. Köpa saker går bra, men att sälja… Nej.

Idiot nummer ett: Köper en begagnad mp3-spelare av mig. För över pengarna och efter bara några timmar mailar han och frågar var hans mp3 är och vad jag väntar på. Jag biter stoiskt ihop, och mailar att jag skickat iväg mp3-spelaren idag. Efter det är det lugnt ett par dagar. Sen får jag ett mail. ”Du har fått ett negativt omdöme på Tradera!” är vad jag möts av. Och redan då vet jag vem som är den skyldige. Som anledning till det negativa omdömet står det att han var missnöjd med kvaliteten på spelaren eftersom jag skrivit att den var i kanonskick, men att han tyckte den var för repig. Jag kan berätta att den var i helt normalt skick efter 6 mån användning. Han bjöd på ett begagnat föremål, då kan han inte förvänta sig nyskick. Den var i kanonskick för att vara begagnad.

Jag blockerar köparen från att bjuda på några fler auktioner hos mig, ger negativt omdöme tillbaka där jag påtalade ovanstående och hans otrevliga attityd per mail. ”He he”, tänker jag, ”där fick han”. Jag smuttar lite på min cola, och får snart ett mail från samma människa. Han kräver nu 200 kr tillbaka (han köpte hela spelaren för 650 kr), då han inte är nöjd med skicket. Jag svarar vänligt men bestämt att detta är ett helt sjukt krav, och rent oförskämt eftersom han redan gett mig dåligt omdöme utan att först ha kontaktat mig för en diskussion om det hela. Jag erbjuder honom 100 kr. Han svarar att han kan köpa toalettpapper för 100 kr, att det är ett skambud från min sida, men att han ska återkomma med sitt kontonummer. Jag överväger i mitt stilla sinne att låta bli att betala något till honom, men räds lite att han ska gråta ut hos pappa Tradera.

Idiot nummer två: Köper ett begagnat datorspel av mig, utgångspris 1 kr och han får det för 16 spänn. Vilken deal! Plötsligt kommer det ett mail där han skriver att han tänkte komma förbi och hämta spelet imorgon. ”Nej”, svarar jag, ”jag accepterar tyvärr inte avhämtning”. Gubbtjyven blir fly förbannad direkt och ifrågasätter det hela. Han tänker ”fan inte betala 50 kr i frakt”. Tydligen bor han nära mig. ”Jaha”, svarar jag, ”det står i annonsen att det är 50 kr frakt och att jag inte accepterar avhämtning”. Jag får då ett till mail tillbaka, i ungefär samma ton som det första och utan någon som helst substans. Jag svarar och undrar om han tänker betala mina 66 kr eller om vi ska behöva ta det vidare mot Tradera. Inget svar.

Jag funderar på att loska i ett tomt spelfodral och skicka till honom. Kanske kan hävda att det är postens fel.

2 kommentarer

Skriv ett par väl valda ord vettja!