Idag blev jag nyst i ansiktet. Jag borde ju sett det komma, men det är lätt att vara efterklok. Så mycket man borde ha gjort. Så mycket man borde ha sagt.

Det var på bussen som det hände. Jag hade satt mig intill gången, bredvid en stackars tös som tydligt visat att hon inte ville ha sällskap genom att placera sina väskor på sätet. Detta hade jag dock ignorerat, och alltså satt mig bredvid ändå.

Där satt jag i godan ro, och lyssnade på någon fräsig låt från Spotify. Och det var då det hände. En medelålders man stiger bussen, och börjar att gå längs gången. Jag tittar på honom, och ser till min förskräckelse att han har den där klassiska Downs Syndrom-looken. Öppen mun, tungan lite utanför, och en liderlig min. Jag anar vad som komma skall, men hinner inte riktigt reagera.

Och mycket riktigt. Lagom till det att han är så nära mig han kan komma, så nyser han mig rätt i plytet. Han går vidare, och jag sitter paff kvar.

Det var en trevlig morgon.

3 kommentarer

  1. Aj då! Nu har du förmodligen fått prostatacancer i luftvägarna och hemmorojder i dina AIDS-smittade steptokocker!

    Stackare.

  2. Dalkôlla Svara

    Men du har väl redan HIV i näsan, klamydia i ögonbrynen och gonorré i blindtarmen, så det gör väl inget?

Skriv ett par väl valda ord vettja!