smartphoneligga
Två telefoner – ragga dubbelt så snabbt.

Jag var på dejt häromdagen. Javisst! Pappa kan provida för himself, liksom! Och jag tyckte nog att vi klickade en del. Kanske ingen match made in heaven med änglakörer och små feta keruber med trumpeter, men jag hade ändå rätt trevligt. Efter en kort promenad skulle hon dock plötsligt hem, varpå jag anade oråd. Mina farhågor besannades givetvis; det blev dissen.

Det slog mig att det här var nog den första dejt jag någonsin varit på, som inte skett efter en tids chattande innan. Det var lite halvspontant, vi visste inte så mycket om varann. Och det här var nog första och sista gången. Alltså, det är ju det jag har sagt. Jag vill chatta ganska länge innan, just för att minimera risken att det inte stämmer när man ses. Jag tar hellre risken att bli rejält besviken på en dejt av tio, än går på tio dejter och blir besviken nio gånger av tio. Träffa mig inte om du inte är pretty jävla säker på att du är intresserad.

Men det är just det här som är kruxet nu för tiden. Varenda människa har smartphones, och få sitter vid datorn. Jag vill ju ha djupa diskussioner långt inpå småtimmarna, när man verkligen lär känna varann. Det blir lätt ganska ytligt och trist när man bara slänger iväg korta meddelanden fram och tillbaka. Det är svårt att verkligen PRATA på Facebook, SMS eller de där vidriga Kik och Snapchat.

4 kommentarer

 1. Tyvärr behöver inte trevliga samtal på internet betyda att man klickar när man ses. Trott mig vara förälskad i fyra personer jag pratat med på internet sen nyår, men efter en träff så har intresset svalnat som fan.
  Jag har blivit kallad för den cyniska i gänget ett antal gånger, ja. 🙂

  (fast jag har träffat en underbart jävlig pojke, på en konsert av alla ställen, och är rätt fjantig av mig ändå)

 2. teachingbirds Svara

  Jag tror att man ändå kan missa en del personer man skulle klickat med irl. Jag vill puffa för projektet ”dejta allt som rör sig”!

 3. Nu framstår jag säkert som en vansinnigt obehaglig människa som kommenterar gamla inlägg här, men då får det fan vara så!

  Jag känner igen mig så jävla mycket i det du skriver i det här inlägget, vad fan är upp med att folk vill stämma träff efter 2 sekunder? Personligen får det mig att helt tappa intresset för någon!

Skriv ett par väl valda ord vettja!