Kanske världens mest citerade rad. Känner mig som en klyscha, men det kan jag väl bjuda på. Snart är det ju i alla fall skatteåterbäring! Vad fick ni tillbaka (eller betala), och vad ska ni hitta på för pengarna?

Själv fick jag tillbaka en del, mest eftersom jag har bolåneräntor man får tillbaka på. Men våga inte påstå att jag inte är en ansvarsfull ung man! Jag är faktiskt vuxen nu. När jag får lite pengar över springer jag ju inte och slösar bort dem på onödiga saker. Nej för tusan! Jag investerar dem i vettiga och långsiktiga lösningar, med rejäl avkastning.

Så… Ska jag köpa ett Playstation 4 eller en Boba Fett-kostym?

2 kommentarer

 1. Jag åker på att pynta tillbaka flera tusen varenda år, och det suger åsneballe. Man kan tro att man ska klara sig när man ändå har ”det trygga standardpaketet” med jobb, sambo, villa, volvo och två ungar. Samt gått ur kyrkan.

  ..men det är onekligen det där att jag byter jobb rätt ofta.. och ibland bollar flera deltider på samma gång.. Jag tänker alltid att så fort jag bara hittar en heltid där jag trivs så ska jag be ekonomimänniskan att dra mer skatt för att garantera en extra semester, eller nåt.

  Problemet är bara att jag inte hittar det där speciella jobbet.
  Eller jobb jag vill ha på någon punkt.

  • Inser nu att jag efter dessa rader verkar en smula dum i huvudet, att jag inte vill jobba. Det vill jag. Och jag HAR haft flera jobb där jag har trivts vansinnigt bra. Jag vet inte varför jag formulerade mig sådär. De har bara inte varat så länge som jag har velat, tack vare konkurser, pendlingsavstånd, att chefer gått in i den berömda väggen, svartsjuka lagerluder har gett sig själva heltidsuppdraget ett förstöra min tillvaro i den märkliga tron att jag är kåt på äldre vinfyllesnubbar, samt att arbetstimmarna inte varit tillräckliga för min överlevnad ekonomiskt.

   Jo.

Skriv ett par väl valda ord vettja!