Nyckelord

Wok

Besöker

Jag köpte kycklingwok till lunch idag, och detta fick mig osökt att börja tänka på folk som äter asiatisk mat med pinnar. Det stör mig extremt mycket. Det känns som att alla bara äter med pinar för att försöka vara indie. Det är liksom det senaste, att äta med pinnar, för då känns det som man sitter i Sydostasien på riktigt vilket ger ett sånt otroligt välbehag. Åh, det är så coolt att äta med pinnar!

Vi västerlänningar har gaffel, kniv och sked, vilka med fördel kan användas vid förtäring – även av asiatisk mat. Så keep it simple. Skärpning!

PS. Jag vet inte om det framgår, men jag kan inte äta med pinnar. 🙁

Jag köpte med mig tandoorikryddad kyckling-wok som lunch idag. Extra stark, stod det. Mitt under ätandet kände jag hur något stänkte till i pannan. Jag kände efter med handen och hittade ingen tandoorisås där. Min slutsats var direkt att ett blodkärl spruckit, att det bergis var ett aneurysm, och att jag skulle behöva få akutvård inom sekunder för att inte dö på fläcken.

Mina kollegor lugnade mig med att det var helt vanlig svett. Då kände man sig lite dum.