Nyckelord

vårdcentralen

Besöker

Och vad gjorde undertecknad idag då, undrar ni? Nu har jag ju nämligen semester, vilket är awesomely awesome.

Klockan 10 i morse firade jag in den tredje dagen av min semester med att gå till vårdcentralen. Jag hade nämligen en mycket illaluktande hemorrojd som behövde baddas med aloe vera… Nej usch, nu ljuger jag. Inga hemorrojder än så länge. Däremot är jag i princip alltid trött, har stora problem med magen, och är nedstämd från och till.

Sist jag var hos doktorn så var han en idiot, på ren svenska. Nonchalant, misstroende, och jag fick inte ens prata till punkt innan han slängde fram näven och sa att han måste ta nästa patient. Den här gången fick jag en annan läkare som var betydligt mer förstående. ”Det här ska vi lösa” sa han, och bokade in miljarder olika tester. Laktosintolerans, glutenallergi, lever, njurar, sköldkörtel, bukspottskörtel, samt alla möjliga och omöjliga vitaminer ska testas! Sen fick jag lämna fem rör blod och fick med mig en avföringsburk med mig hem. Så när tarmen behagar trycka på så ska jag roa mig med att skrapa upp tre skedar bajs och lägga däri.

Allt detta för 200 kr. Gotta love Sveriges sjukvårdssystem. Hade det varit USA så hade jag väl behövt sälja ovanstående organ för att kunna testa dem.

Slutligen frågade läkaren om jag själv jobbar inom sjukvården. ”Nej, jag är bara hypokondriker” svarade jag. ”Ah” sa han, och skrev ordet ”hypokondri” i ena hörnet av sina anteckningar. Jag vet inte om det är något positivt.

Nåja! Efter det åkte jag och Micaela till Sundby, vilket är nån sorts rastplats här i närheten, där vi åt russin, låg i solen, och matade änder. Först var det en ensam stackare som fick lite mat, men inom kort var det nog tio stycken där. En hoppade upp och bet mig i fingret. Bastard. Sen fick han en brödbit, men det råkade vara lite Philadelphiaost på mackan så anden fick det på näbben. Om han är dålig i magen nu så är det mitt fel. Sorry.

the-duck-whisperer