Nyckelord

tvätta

Besöker

Fy fan. Jag har tvättat kläder idag, och det var minsann ingen rolig upplevelse. Anledningen är väl mest att jag har skjutit upp det i evigheter, eftersom det är så tråkigt och hemskt. Men nu stod det mellan att ta upp saker ur tvättkorgen, och använda igen, eller faktiskt tvätta.

Jag tvättade.

Problemet är att jag inte riktigt har någonstans att hänga upp alla miljoner saker, så det fick bli några… provisoriska lösningar. Ni vet i filmer där det regnar, och folk ställer kastruller och karotter här och var, som långsamt och pluppande fylls till bredden? Ungefär den approachen kör jag, fast med underkläder.

Fy fan. Jag har det inte lätt alltså.

Igår tvättade jag kläder, och efter en stunds malande i den där maskinen var det klart och jag hängde upp det på tork i stället ovanför badkaret. Problemet var bara att jag skulle duscha i morse. Det gick ju inte, med den fortfarande småblöta tvätten hängandes i ansiktet. Så då fick jag stå krökt i duschen, med benen vitt isär för att spjärna emot eventuellt halkande. Ett tag gick jag nästan ner i spagat i badkaret. Det måste sett väldigt märkligt ut.

Det hade inte blivit roligt att förklara för ambulansmännen hur jag fastnat så, om det behövts.

Byxorna var givetvis inte torra i morse, så nu går jag omkring på jobbet med för små svarta jeans, som skaver på ställen jag inte trodde fanns. De är så trånga i grenen så att jag tror att mina pungkulor kommer vandra in i kroppen.

Dessutom skär de sig med t-shirten på ett hiskeligt sätt. Byxorna alltså, inte pungkulorna.

Ouch. Jag gjorde bort mig nyss.

Jag var som sagt hos mormor idag, och åt middag och umgicks med min morbror. Innan vi åkte hemåt hjälpte jag till att bära lite gamla utemöbler i metall, som skulle slängas. Dock var dess håligheter fyllda av rostigt och kolsvart vatten, som jag givetvis fick över hela byxorna.

När jag kom hem slängde jag dem i tvättmaskinen, så jag har sprungit runt i bara kalsonger hela kvällen (jag vet vad ni tänker – Raaawr! – tack så mycket). Nyss var jag ute och hängde byxorna över en stol på balkongen, och givetvis gick det en dam i trettiofemårsåldern nedanför, som såg mig mellan spjälorna. Våra blickar möttes, allt var stilla i flera sekunder, sedan smålog hon lite och gick iväg. Jag började skratta, och gick in.

Dagens fail.