Nyckelord

TV3

Besöker

Vad är det med den här trenden att göra tv-program där man som tittare sitter och blir förbannad? Kanal 5 och TV3 är absolut värst när det gäller sånt. Kalla mig fascist, men jag vill inte se på människor som får vara med i TV enbart på grund av deras låga IQ. Ett axplock:

Svenska Hollywoodfruar
Ung & Bortskämd
Kungarna av Tylösand
Ullared
Böda Camping
Svenska miljonärer
Lyckan i LA
Djungelns drottning
En stark resa med Morgan och Ola-Conny

Jag antar att vissa kan titta på det som underhållning, men jag blir bara ledsen.

Jag såg precis de sista 20 minuterna av det sista Oprah-avsnittet. Jag, i egenskap av agnostisk icke-amerikan, kan se på det här med nyktra ögon. Och jag måste säga… Mycket obehagligt att se.

Hon stod upp och adresserade högtidligt nationen. Tackade för de 25 år hon fått hålla på. Förklarade för alla gråtande hemmafruar att det inte är ”hejdå”, utan ”på återseende”. Och att hon hoppas att de en dag ska möta någon annan som kan vara det stöd för dem, som de själva sagt att hennes program varit.

Sedan gick Oprah ut, till sorgsen akustisk gitarrmusik. På vägen omfamnade hon vissa i publiken; de ville inte riktigt släppa taget om henne. Det var som om hon gick de sista tunga stegen mot sin egen avrättning. I dörröppningen vände hon sig om, lyfte ena handen, och utropade hennes sista ord. ”All ära till Gud”. Sedan släcktes hela studion långsamt ner. Det var över. Oprah var borta. Det fanns inte längre något hopp för mänskligheten. Kvar fanns bara tomhet och kyla.

USA är i sanning ett land fullt av extremister.

Snart börjar ”Värsta pojkvänsakadamin” på TV3, men redan nu har vi börjat få se små tjuvtittar på det hela. Det låter som äcklig förnedrings-TV i vanlig ordning, men vissa saker stör mig lite extra. En tjej sitter till exempel och gråter ut i TV, och berättar att killen hon tagit med har ”varit otrogen väldigt många gånger”. Åh, sicket svin.

… Men vänta lite. Jag kan inte hjälpa att undra vad det är för fel i huvudet på henne som stannar kvar hos en sån person. Hon kanske själv borde ställa upp i Värsta flickvänsakadmin, eller åtminstone Sämst självrespektakademin?

Oftast brukar folk förtjäna varann.

TV3 sjunker då alltså ännu lägre genom att lansera det senaste – Danska Hollywoodfruar.

Jag tror att jag blir tokig. Svenska Hollywood-jävla-fruar var ju inte ens bra! En föråldrad benget som tror hon är supermodell, en fullständigt IQ-befriad långskånk med permanent valiumeffekt i kroppen, och sedan den fruktansvärda Anna Anka. Ni vet, det finns ju ett internetfenomen som kallas för ”troll”. Ett troll är någon som bara vill förstöra för andra genom att bete sig så idiotiskt som möjligt, och säga så provocerande saker som möjligt. Till detta brukar man säga ”mata inte trollet”. Låter man ett troll vara så tappar det intresset efter ett tag, men bekräftar man det så vill det bara ha mer.

Tyvärr har man inte slutat att mata Hollywoodfru-trollen, utan istället gett dem pengar för att visa upp sina uppblåsta egon ännu mer. Så endast TV3 och svenska folket är att skylla för att Anna Anka & C:O fått fortsätta att leva i sina bubblor om att de är bäst och vackrast, istället för att – när pengarna börjar tryta – lära sig vara som folk.

Nu, efter både svenska och norska Hollywoodfruar kommer alltså den danska versionen, och jag sitter bara och grinar i soffan. Nej, tacka vet jag typ pakistanska fruar, som örfilas upp om de öppnar munnen utan att blivit tilltalade, eller ryska fruar, som lagar könssvulstsoppa medan maken är ute och super. DET hade varit något att reagera över istället!