Nyckelord

tunnelbana

Besöker

Idag var jag hos en naprapat efter jobbet, för första gången i mitt liv. Man kan gå till naprapathögskolan och bli behandlad av en student, vilket verkade himla bra. Jag har ju en hel del konstigheter i min kropp. Yrsel, spänningshuvudvärk flera dagar i veckan, och en arbetsställning som skulle få jesusbarnet att gråta.

Så jag gick dit och blev tilldelad en väldigt charmig ung tös faktiskt. Det var otippat, jag hade tänkt mig en stor hårig ryss (tänk Zangief från Street Fighter). Det hade nästan varit raggmöjligheter om man inte hade känts sig så jävla äcklig därinne. Lysrör och blekfetma och dålig hållning och inspektion av alla ens kroppsliga brister. Men det var trots detta faktiskt ganska trevligt. Hon knäckte några saker och gav mig i läxa att inte sitta som en ostbåge på jobbet. Så ska vi ses igen nästa torsdag.

Sen åkte jag tunnelbanan hem och satt och tänkte på min dag. På hur det hela gått och vad man borde ha sagt och inte sagt. Jag tänkte på när jag berättade att jag har vissa problem med käken, och hur hon tryckte hårt vid mina kinder för att undersöka. Jag blev ganska öm efteråt, varpå hon frågade om hon hade tryckt för hårt. I verkligheten hade jag svarat ”nejdå” men ändå kunde jag inte låta bli att leka med tanken på vad som hade hänt om jag sagt att jag gillar hårda tag. Förmodligen hade det blivit ganska konstig stämning. Varför skulle jag säga nåt sånt? Som en snuskgubbe, bara sådär.

Plötsligt kände jag att tunnelbanevagnens energi liksom hade ändrat karaktär. Jag kände mig iakttagen på ett obehagligt vis. Det visade sig att jag hade tänkt lite för högt och mumlat ”jamen jag gillar hårda tag” rakt ut.

Såatteh… Nu har jag med andra ord förbrukat min möjlighet att bo någonstans på gröna linjen. Ska jag testa blå eller röda härnäst?

Hörni, jag har funderat över en sak… Varför anses pendeln så ”ful” och exempelvis gröna linjen så fin?

Även om man har 30 min till centralen så är det högre status än 12 min med pendel, som jag har. Visst går den bara varje kvart, och gröna linjen var tredje minut, men så svårt är det väl inte att tajma?

Sitter på tunnelbanan och ser två killar. De håller handen. Jag tror iaf att det är två killar, den ene har långt hår. De pussas, och jag tycker det hela är väldigt gulligt.

Hur kommer det sig att jag tycker det är sött när två bögar pussas offentligt, men när ett straight par gör det tycker jag att de borde ta in på hotell? Det är samma underbara kärlek, jag borde bli avundsjuk på båda.

Jag måste bara fråga… Varför har man lagt till engelskt tal i tunnelbanan? Nu säger rösten ”next stop”. Visst har vi många turister och folk som inte kan svenska så bra i vårt land, men liksom… De tror inte att de engelsktalande personerna är så pass smarta att de förstår att ”Nästa: Skarpnäck” betyder att nästa station är just det namn som de säger i högtalarna och som står på den rullande texten?

Det är ju trots allt rätt osannolikt att rösten skulle säga ”Ja hejsan, det är absolut inte SKARPNÄCK som är nästa station så gå inte av om ni ska dit. Vi kommer att säga vilken nästa station är om en stund, men inte nu. Så anledningen till detta onödiga meddelande är bara att göra er uppmärksamma på att Gula Sidorna finns på internet.”