Nyckelord

Telia

Besöker

Och så ägnar vi dagens stora tack till Telia med sin enormt hjälpsamma och trevliga support.

Jag kom visserligen fel från början, men hur skulle jag veta att all chat endast gäller teknisk support när det bara står ”support”? Nåväl, nu har jag lärt mig att den tekniska supporten tycker att det är för mycket begärt att skriva ut en autogiroblankett. Samt att man bara får TVÅ SEKUNDER på sig att svara, innan ”handläggaren” avslutar chatten.

Förresten – och jag ber om ursäkt över att jag nu låter allt för mycket som en gnällig kund – så tycker jag att det framstår som ganska otrevligt när man bara slänger fram en länk sådär. Men det kanske bara är jag som har gått kurser i kundhantering på mitt jobb.

Nåja. Nu ska jag vara en duktig pojke och ringa fakturasupporten, så får vi hoppas på ett trevligare bemötande där.

Fotnot: Nu har jag ringt fakturasupporten, pratade med en Mattias som mycket vänligt berättade att de skickar hem en sån blankett till mig. Det hela var över på en halv minut ungefär (som flickan sa).

Jaha, nu har jag tydligen bestämt mig för att sitta uppe halva natten, i väntan på att kunna förboka nya iPhone 5 hos Telia. Vid tolvslaget släpps det. Och jag sitter här i en fruktansvärt naiv tro att jag ska hinna roffa åt mig ett exemplar innan de som om möjligt har ännu mindre liv har gjort det.

Men jag vet nog hur det blir. Jag sitter där och uppdaterar sidan, som ett förväntansfullt barn. En nanosekund efter klockan slår 00.00 brakar hela sidan sönder, men alla som besökte den hann förboka sig en telefon.

Utom jag.

Så beger jag mig ut i kylan, gravt deprimerad över att ha blivit utan. Jag bryr mig inte ens att sätta på mig kläder, utan vandrar vilset ut i natten i bara kalsonger. ”JAG VILLE BARA HA EN TELEFON!!!” ropar jag ut i mörkret.

Men ingen svarar. Det finns ingen telefon där. Ingen telefon till Daniel.

Det vibrerade till i fickan. Med lysande ögon famlade jag efter telefonen, endast för att inse att det – åter igen – var ett reklamutskick från Telia. Det fanns bara en sak att göra. Maila dem.

Hej Telia!

Jag får i tid och otid reklam från er, via SMS till mobilen. Nu senast för några minuter sedan så var det reklam för ”Telia mobil plånbok”.

Eftersom jag lever på hoppet om att en dag bli kontaktad av en söt och rolig tjej i lämplig ålder, vars enda önskan är att bli tillsammans med undertecknad, så är det självklart att jag blir väldigt besviken när det gång på gång visar sig vara Teliareklam.

Således önskar jag att ta bort samtliga reklamutskick till mitt nummer. Och vänligen säg inte att det inte går, för det är självklart att det går. Det är knappast så att hela Telias mobilplattform är byggd runt dessa reklamutskick, och att allt kommer att explodera om det tas bort för just mitt nummer.

Tack på förhand!

Er tillgivne,
Daniel Werner

Ni vet min iPhone, som fick en pixelspricka (jag vet inte om det är ett ord egentligen, men det blev iaf en missfärgad spricka innanför glaset), och som jag således lämnade in till Telias verkstad? Den som jag smånaivt hoppades att jag skulle få tillbaka fungerande utan att betala ett öre? Precis, just den. Jag fick tillbaka den idag.

Min tidigare erfarenhet är att dessa verkstäder är fullproppade med finniga tonåringar som fått stränga order av chefen att försöka vara så snikna som möjligt. Det vill säga, säga att så lite som möjligt går på garantin.

… Men icke i detta fall! Det som var roligt var att jag slapp betala nånting för det, ”utbytt på garanti” stod det. Och vad som var ÄNNU roligare var att jag fick en sprillans NY iPhone! Fucking sprillans, I tell you. Nästan så glädjetårarna kommer. Jag visste väl att det finns FINA människor där ute.

Tack, Telias verkstad. Puss och smek till er.