Nyckelord

tandläkare

Besöker

Ikväll kom jag att tänka på det här med smärta. Så därför ska jag berätta en historia om något som vagt kan relateras till det, typ.

Jag minns min gamla tandläkare Birgitta. En vidrig kvarleva från en svunnen tid där stora smeder med håriga underarmar drog ut folks tänder med hovtång. Jag har visserligen aldrig tyckt om att gå till tandläkaren, vilket nog startade med att tre tandläkarstudenter besökte vår klass i mellanstadiet. De berättade ingående om hur ont det gör att rotfylla en tand. Så bravo, de lyckades ge mig tandläkarskräck som hållit i sig sedan dess. Och inte var Birgitta mycket till hjälp heller.

En gång var jag tvungen att dra ut en tand. Det var visserligen en mjölktand, men den måste ha varit muterad eftersom roten var över två centimeter lång. ”Säg till om det gör ont” sa hon. Sen började hon dra så det knakade i den där jävla tanden. ”Nu gör det ont!” ropade jag (trots två bedövningssprutor). ”Not a fuck was given by Birgitta” skulle man kunna säga. Snart var tanden ute, men min tillit till henne var tillintetgjord.

När jag fyllde 18 ringde jag och bad henne fara åt helvete. Fast med lite finare ord.

PS. Dagens humör: foreveralone

Jag har ganska länge haft problem med spänningshuvudvärk, ont i käken, och ibland knakande när jag gapar. Efter inte särskilt intensivt googlande har jag kommit fram till att jag förmodligen både gnisslar och pressar tänderna när jag sover. Det kan också förklara att jag inte vaknat utvilad sen nappflasktiden.

Så jag köpte mig en bettskena. En sån där man formar i kokande vatten. 349 kr på apoteket.

Igår testade jag den och det funkade väl helt okej. Men så av någon outgrundlig anledning tänkte jag ”fixa till” skenan lite, eftersom den enligt mig inte var perfekt. Så jag doppade ner den i kastrullen igen. Kokade lite.

Idag gick det inte lika bra, kan jag säga. Jag tror att jag klöktes fem gånger medan jag försökte forma skiten mot mina stackars bissingar. Nu ligger jag här och mår illa. Kräkreflexen känns mer retad än hos en bögporrskådis.