Nyckelord

tänder

Besöker

Jag har ganska länge haft problem med spänningshuvudvärk, ont i käken, och ibland knakande när jag gapar. Efter inte särskilt intensivt googlande har jag kommit fram till att jag förmodligen både gnisslar och pressar tänderna när jag sover. Det kan också förklara att jag inte vaknat utvilad sen nappflasktiden.

Så jag köpte mig en bettskena. En sån där man formar i kokande vatten. 349 kr på apoteket.

Igår testade jag den och det funkade väl helt okej. Men så av någon outgrundlig anledning tänkte jag ”fixa till” skenan lite, eftersom den enligt mig inte var perfekt. Så jag doppade ner den i kastrullen igen. Kokade lite.

Idag gick det inte lika bra, kan jag säga. Jag tror att jag klöktes fem gånger medan jag försökte forma skiten mot mina stackars bissingar. Nu ligger jag här och mår illa. Kräkreflexen känns mer retad än hos en bögporrskådis.

Det var över ett halvår sedan jag var ordentligt förkyld sist. Då skrev jag DET HÄR inlägget. Nu är jag förkyld igen, och fenomenet är tillbaka. Är det mina tänder som gulnat eller de vita prickarna som vitnat? Vad kom först, hönan eller ägget? Ser jag tjock ut i de här byxorna?

On another note… Jag funderar allvarligt talat på att köpa en Star Wars-legogrunka för 1850 kr. Kan det vara ett symptom på långt gången sinnessjukdom eller vad är det som pågår?

Jag har legat sjuk i förkylning sedan i torsdags. Och som många vet så är det knappt hopp om livet när en kille är sjuk. Ni tjejer snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld!

Hur som helst, igår var det riktigt illa. Feber och så ont i huvudet som man bara kan ha. Kunde knappt ha ögonen öppna för att det gjorde så ont. Och sen en snuva från helvetet. Jag gick darrande upp och tog en alvedon, bet av den och svalde den tillsammans med några chips. Efter någon timme var det bättre, men huvudvärken bestod.

Nu till det märkliga. När huvudvärken lagt sig något så skulle jag gå in i badrummet för att ta lite vatten i pannan. Då såg jag det. Mina tänder. Vad fan hade hänt? Jag hade kritvita områden längst ner på båda framtänderna i överkäken. Små vita fläckar längs hela ”bit-kanten” på framtänderna. Bara där, inga andra tänder såg likadana ut.

Jag bortade tänderna. Det försvann inte. Jag skrapade på dem med nageln. Det försvann inte. Jag borstade tänderna igen. Det försvann inte. Jag ringde mamma och beklagade mig. Det försvann inte. Jag nojade lite och borstade tänderna igen. Det försvann inte. Jag gick och lade mig.

Ni har säkert sett folk i er närhet som har liknande vita fläckar, oftast mitt på tänderna någonstans. Det beror på att de fick för mycket fluor medan tänderna växte (barntandkrämer finns alltså inte bara för att de är godare än vuxentandkrämer). Jag tycker själv att det kan vara ganska snyggt på nåt sätt. Men jag, som vid det här laget hade vant mig vid vad jag sett i spegeln de senaste 22 åren, hade ingen lust att se ut så i resten av mitt liv.

När jag vaknade i morse så var allting som vanligt igen. Inga vita fläckar, bara mina gamla goda och relativt vita bissingar.

Så, vad hade hänt? Hit me with your best shot. Kan tänderna ha tillfälligt gulnat pga förkylningen, så att mina vita områden (som jag då troligen alltid haft) syntes mer än vanligt? Kan det ha berott på att jag bet av den där alvedonen? Kan jag ha hallucinerat alltihop?