Nyckelord

svininfluensa

Besöker

Jag säger som jag brukar göra: Ni tjejer snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld!

Så ja, jag är sjuk. Eftersom jag är kille blir jag automatiskt hundra gånger sjukare än vad en tjej skulle ha varit om hon haft motsvarande symptom. Därfööööör… kommer jag klockan 20.00 ikväll ha mottagning vid min dödsbädd. Jag kommer att kalla fram er en och en, och under dämpad belysning be er komma närmare så jag får se på er en sista gång. Ni kommer gråtandes att säga att ni älskar mig, att jag har varit er stora idol genom livets alla tillkortakommanden, eller annat valfritt ömhetsbevis.

Sedan kommer jag med darrande röst be er öppna den lilla kistan på sekretären, och med lika darrande hand peka åt dess håll. Ni öppnar, och finner en lock av mitt hår. Sedan stängs mina ögon för all evighet, och världen skall då veta hur förkylningen tog mitt liv.

Det är lite störigt, det här med Svininfluensan.

I morse satt jag på pendeln och kände att jag behövde nysa. Och för första gången kände jag verkligen de oskrivna restriktionerna. Alla i vagnen sneglade på mig när de såg hur det började killa i näsan, och de tänkte nog samtidigt att de kommer slå ihjäl mig om jag nyser på dem. Så det gjorde jag inte. Jag nös istället i armvecket för första gången i mitt liv.

Jag vek mig för grupptrycket.