Nyckelord

städa

Besöker

Om jag precis städade ur kylen? Ja.

Om jag hittade en gammal bunke guacamole från Dackefejden? Ja.

Om den var helt svart? Ja.

Om jag tänkte ”fy helvete, det där vill jag inte komma i närheten av”? Ja.

Om jag skulle skölja ur bunken? Ja.

Om vattnet hade ett sånt tryck att guacamolen stänkte upp rätt i mitt ansikte? Ja.

Om jag svor? Ja för fan.

Idag städade jag mitt hem, vilket jag ibland gör precis som vanliga män. Det brukar ske ungefär när de första bananflugorna börjar visa sig i köket (okej, kanske en liten överdrift – kanske!). Så idag åkte dammsugaren fram.

Salahuddin tycker INTE om min dammsugare. När jag kommer in med den i ett rum som han befinner sig i så förvandlas ögonen till tefat och svansen till en flaskborste. Sedan springer han i ilfart, förbi dammsugaren, och in i ett hörn. Och så vrålar han. Han varken jamar eller skriker, han vrålar från sitt hörn.

Idag fräste han till och med när jag kom för nära med dammsugarröret (vilket givetvis var tvunget att testas en gång till, på film). Det är nog andra gången i livet som jag hört honom fräsa. Första gången var någon gång när jag av misstag råkade kliva på svansen (ja, av misstag! Fullt så hemsk är jag inte). Hur som helst – han är rolig, den där Salahuddin.

Ahhh jebus… Nu har jag städat hela lägenheten, monterat ner en av mina två bokhyllor, flyttat den andra till den förstes gamla plats, skruvat och hamrat till en defekt skruv, och sedan flyttat två andra saker dit bokhylla nummer två tidigare stod. En roukad skulle man kunna säga. När jag får orken tillbaka ska jag flytta tvn dit de två andra sakerna stod. Och sen ska jag ut och träna.

Äta har jag dock inte hunnit göra än, så snart svimmar jag… Umm… Mat tror jag bestämt.