Nyckelord

spinning

Besöker

Idag skulle jag få den berömda spinningcykeln, som jag till slut köpte, levererad. Det började bra med att budet ringde till mig strax efter fyra, där jag intet ont anande satt på jobbet.

Bud: Ja hej, vi har ett paket till dig. Jag är utanför dig nu.
Daniel: Okej. Fast detta skulle levereras mellan 18-22 ikväll.
Bud: Oj… Ja, jag ser att står det här. Är du hemma?
Daniel: Nej, jag är hemma vid 18. (Annars skulle jag väl för fan inte bokat den tiden, din inkompetenta idiot.)
Bud: Okej… Men jag kan inte lämna av grejerna? Bor du i villa?
Daniel: Nej, i lägenhet. Och nej, det går inte.
Bud: Men om jag lämnar grejerna i trappuppgången?
Daniel: … Nej.
Bud: Jaha. Okej.

Nu ikväll, klockan 21.20, kom det slutligen en tjomme med mitt stackars paket, och landade det vackert i hallen. Som ett ivrigt barn öppnade jag kartongen, för att ta en titt på eländet och avgöra hur jobbigt det skulle bli att montera. Och tro på fan att de inte lyckats leverera rätt sak. Inte nog med att det inte var rätt spinningcykel däri… det var inte ens en cykel. Det var en bänkpress. En BÄNKPRESS! Det var alltså inte ens i närheten av samma vara. Slutsats: de som packade måste själva varit packade.

Så nu är jag arg, och har skickat ett mail till företaget i fråga.

Vad jag skrev:

Hej,

Jag beställde en spinningcykel av er den 30/7, och leveransdatum skulle vara mellan 3-5 Augusti enligt orderbekräftelsen.

Idag fick jag mitt paket, 12 dagar senare. Jag har precis öppnat det och ser att det innehåller en ”Abilica pressbänk” istället. Då jag inte äger någon skivstång utan var himla sugen på att cykla, så känns det lite snopet.

Vänligen hämta den felaktiga varan (paketet är svintungt och jag har ingen bil, så det finns tyvärr ingen möjlighet för mig att ta mig ens en meter med det) och leverera den korrekta cykeln till mig.

Tack på förhand,

Med vänlig hälsning,
Daniel Werner

Vad jag ville skriva:

Hej,

Jag har fått fel vara. Jag skulle få en spinningcykel men fick en bänkpress. Hur tänkte ni där?

Så nu springer ni hit på lätta fötter och fixar det omedelbart, annars kommer jag att gå fullständigt mental on your asses. För varje sekund som den felaktiga varan fortsätter att hånfullt ligga på mitt hallgolv så kommer jag att fakturera er 1000 kr, enligt §12:5 i det-ska-ni-skita-i.

Vänligen dö. Ha en fortsatt trevlig dag.

Med vänlig hälsning,
Daniel Werner

Jag är för snäll helt enkelt.

Jag funderar starkt på att köpa mig en spinningcykel. För er oinvigda är det alltså en träningscykel, fast inte en sån där som medelålders tanter brukar sitta och småtrampa på till Let’s Dance, utan en mer robust sak som… jag kan sitta och småtrampa på till Let’s Dance.

… Men helst ska jag väl lyckas träna ordentligt med den, och inte låta den gå samma öde till mötes som min Crosstrainer. Ja, jag köpte en Crosstrainer för några år sedan. Använde den sammanlagt ca 20 minuter, uppdelat i kanske tre ”träningspass”. Faktum är att jag nog fick mest träning när jag byggde ihop det hela (Den levererades i miljoner delar. MILJONER! Släng dig i väggen, IKEA). Sen stod den i mitt sovrum och samlade damm och bara hånlog, fram till att jag något år senare kröp till korset och gick ner till grovsoporna med åbäket. Jag minns asfaltens oväsen medan fötterna på crosstrainern långsamt nöttes ner när jag släpade den dödsdömde över gården. Och hur jag njöt av det.

Anledningen till att jag inte går ut och springer i skogen som vanligt folk är att jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt. Och så får jag ont i halsen. Och gym är inget alternativ. Så om det ska bli någon träning är det alltså någon form av inomhusredskap som gäller (dock inte någon abtrainer eftersom jag bevisligen inte kan bygga ihop dem – förklaring kommer i ett annat blogginlägg).

Vad tycker mina läsare om ett spinningcykelköp? Är det vettigt? Va? VA?!