Nyckelord

Snopp

Besöker

Jag såg på melodifestivalen igår. Rockbandet H.E.A.T var med, och gick vidare till final. När bandet stod på scen så stod trummisen längst fram, iförd vita spandexbyxor. Och… alltså… eh… man såg snoppen! Varje liten del fanns noggrant markerad. Jag har förgäves letat på nätet efter en bild, så jag fick göra en rekonstruktion själv.

snoppenmelodifestivalen

Galet.

Det var lite problem med bloggen häromdagen. Helt plötsligt gick det inte att visa drop down-menyerna här ovanför. Hur jag än gjorde så vägrade de komma fram. Jag blev extremt grinig, och tappade helt lusten att blogga något mer. Väldigt märkligt, och ganska tragiskt, hur något så litet kan få mig helt omotiverad för all framtid. Men skit i det. När den värsta krisen gått över så kröp jag till korset. Lade om hela designen från grunden, och sen fungerade det. Snart var livslusten tillbaka.

Eh, ja. Det jag skulle komma till var att jag tidigare hade en omröstning om vad jag ska berätta om, men denna försvann i och med designomläggningen. Hursomhelst, det fanns fyra alternativ. När jag först såg min egen penis, när jag kissade i en fantaflaska, när jag bet mig själv i armen, eller när jag trädde en kondom över huvudet. Det förstnämnda vann. Så here goes.

Jag var liten, kanske tre år. Satt i badet med mamma sittandes på en stol bredvid. Plötsligt fick jag syn på den. Saken mellan mina ben. Vad tusan var det för något? Jag vände mig då frågande till mamma och sa: ”E den gejen heter? Snabel?”

Jag behöver inte säga mer. Detta blir jag fortfarande retad för av min familj. Det är ingen preskriptionstid på sånt, brukar vi säga. Hemskt.

Ja, jag tänkte dela detta minne med er, av ren kärlek och välvilja. Låter bra va? Jag skickar fakturan.

Året borde varit… 1994. Jag gick i andra klass, och var bästis med två tjejer. Det var ganska ovanligt på den tiden, och även om jag ibland blev retad av folk på skolgården så var det dem jag trivdes allra bäst med.

Jag var lite av klassens clown i skolan. Så en dag, i slutet av lektionen, kom jag på en rolig grej att göra. I ett obevakat ögonblick körde jag ner ena handen innanför byxorna, öppnade gylfen och lät stolt ena pekfingret hänga ut. Åh, det skulle bli en sådan succé, det såg jag framför mig. ”Titta här!” fnissade jag, och tjejerna tittade mycket riktigt på det som hade hänt mellan mina ben.

Jag minns inte om de skrattade eller fnissade eller bara var tysta, men inom kort kom den mycket stränga läraren Eva och tog ett rejält tag om nacken på mig. ”Hördudu!” röt hon till, och körde ut mig. Sedan minns jag inget mer, annat än att jag efteråt satt i kapprummet och snyftade. Jag hade ju bara försökt vara rolig, jag fattade inte varför alla blev så arga.

Efter en stund, när lektionen var slut, kom resten av klassen. ”Werner visade snoppen för tjejerna!” skrattade en klasskompis. Jag försökte protestera och få honom att förstå att det bara var fingret. Men det var lönlöst; skratten och stojet överröstade allt. Jag pratade aldrig mer med någon om händelsen.

Det mest traumatiska är att jag fortfarande inte vet om tjejerna jag visade fingret för trodde att det var snoppen eller inte. De kanske fortfarande tror att jag stod där och rakt uppochned visade kuken för dem. De kanske är rädda för snoppar pga den perverse 8-åringen som visade könet mitt på lektionen. Vad har jag gjort?!