Nyckelord

skrivbord

Besöker

Häromdagen var jag och Dorthe på IKEA, detta Mecka för förälskade par som ännu inte bråkat offentligt. Målet var att hon skulle köpa ett skrivbord och en datorstol, eftersom jag fyllt min 65 kvadrats lägenhet med nördprylar och således inte riktigt gett henne en egen plats att vara på. Nu har vi trots allt bott ihop i typ åtta-nio månader, så det är hög tid.

Efter att ha hittat möbler vi gillade, konstaterat att dessa var slut, hittat nya, ätit köttbullar och potatis med lingonsylt, gjort bort oss vid en handikappstoalett, hämtat ut varorna, försökt styra vagnen som har totalt ostyrbara hjul genom en decimeter hård snö, hittat en taxi, artighetskonverserat i en halvtimme och slutligen kånkat in allt i porten så var vi äntligen hemma. Då kom det riktiga eldprovet, eftersom jag fått till uppgift att bygga ihop skrivbordet.

Det tog bara några minuter, sedan var jag rejält i gasen och arg som ett bi. Jag hade byggt ihop stommen av bordet, och skulle nu försöka få en liten irriterande skrivbordslåda på plats. Detta skulle ske genom att skruva fast gängor på insidan av skrivbordet, och på utsidan av lådan… Helt omöjligt. En hand skulle längst in i skrivbordet och hålla i skruven, en annan skulle hålla fast gängorna, och en tredje hand skulle skruva fast skiten. Resultatet blev att jag satt på golvet, svettig och väldigt arg, drog ut lådan i huvudhöjd mot mig och skrek att det inte finns någon bra ställning för att göra detta. Sedan följde ett lång rad svordomar, ett par knytnävsslag i golvet, och en lång suck. När jag var klar så gick det ändå inte att stänga lådan, så vi (läs: Dorthe, eftersom jag var i ett frustande upplösningstillstånd) fick montera bort allt och använda den utan gängor istället.

”Epic fail” suckade jag och gick och tröståt inlagda vitlökar i chilimarinad.