Nyckelord

sälj

Besöker

De är hemska, de här mobilsäljarna som står och lurpassar på gatorna. Men vad som är ännu värre, är säljarna för Amnesty.

Det är inte första gången jag möter dem. Varenda gång så är de pushiga och allmänt odrägliga. I morse var vi alltså där igen. Jag var i centrum för att, i mitt miserabla skick, försöka handla lite mat. Säljaren såg mig, och rusade mot mig. ”Har du lust att prata om nånting viktigt?” ropade han trots att han stod alldeles intill mig. ”Nej” svarade jag kallt, och fortsatte att gå. ”Ha en trevlig dag nu!” hörde jag bakom mig. Det var dock inget trevligt i den tonen. Det vara bara syrligt. ”Detsamma” sade jag, om möjligt ännu syrligare.

Kan man inte undkomma dessa människor på något sätt? Finns det något NIX för möten öga mot öga? Måste jag köpa en t-shirt som det står ”ingen reklam tack” på?

(Och ja, jag vet att jag kommer till helvetet för att jag inte skänker bort pengar till varenda välgörande organisation som existerar.)

Herr Otrevlig var precis ute och skulle posta två paket. På väg till posten gick han förbi två stycken säljare, som stod vid ett sånt där flyttbart bord.

Säljare: Hej! Bryr du dig om miljön?
Herr Otrevlig: Nej.
Säljare: Haha, inte?!
Herr Otrevlig:

Herr Otrevlig postade sina paket, och insåg sedan att han var tvungen gå förbi säljarna en gång till på tillbakavägen. Samma kvinnliga säljare stannade honom.

Säljare: Vad sa du egentligen, hade du Fortum som elleverantör?
Herr Otrevlig: Va?
Säljare: Vad svarade du på frågan om du har Fortum som elleverantör?
Herr Otrevlig: Det sa jag inget om, för du ställde aldrig den frågan.
Säljare: Vad sa jag då?
Herr Otrevlig: Du frågade om jag bryr mig om miljön, och då sa jag nej.
Säljare: Just ja! Varför då?
Herr Otrevlig: För att om jag hade sagt ja så hade du börjat prata om dina papper där.
Säljare: Haha! Men har du Fortum?
Herr Otrevlig: Nej. Men tack ändå!

Det är inte det att Herr Otrevlig inte tycker om säljare, men han vill bara inte att de ska sälja saker till just honom.