Nyckelord

ringa

Besöker

Folk ringer mig från dolt nummer. Det händer ganska ofta, speciellt om kvällarna.

Jag förstår inte riktigt vad grejen är. Jag är inte särskilt paranoid av mig, men jag vill veta vem som ringer. Jag tänker inte svara om det är dolt nummer. Om jag svarar så lär någon av följande situationer utspela sig:

1. ”Jamen hej Daniel. Sitter du ner? Det är så att vi har fått tillbaka provsvaren nu. Du har en aggressiv form av AIDS-syfilis-carcinom, och har exakt… två timmar kvar att leva.”

2. ”Jamen hej Daniel. Det är från polisen. Vi skulle behöva prata med dig gällande dina internetvanor. Vi uppskattar om du kommer ner till stationen självmant.”

3. ”Jamen hej Daniel. Det är jag. Vadå vem? Kajsa! Från förrförra sommaren! Jag vill bara berätta att Daniel Junior har börjat fråga efter dig. När hälsar du på?”

4. ”Jamen hej Daniel. Snart. Hör du det? Snart.”

5. ”Jamen hej Daniel. Jag tänkte bara meddela att jag kan se dig väldigt väl härifrån. Sätt på dig ett par byxor är du snäll.”

I ungefär en veckas tid har jag haft problem med muskel/nervspasmer ovanför ena örat. Det kommer i små anfall om någon minut, några gånger om dagen. Jävligt spännande.

Tänkte att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, och nu är det sista gången jag i någon slags naiv verklighet tror att de kan ge konkret information. Apotekare är ju kända för att ha som enda råd att man ska vända sig till sin läkare, för att slippa bli stämda om det skulle visa sig att den sjuke dog efter att ha fått rådet att vila några dagar. Well, sjukvårdsupplysningen är värre. Jag fick följande briljanta svar:

Jaadu… Jag vet faktiskt inte vad det skulle kunna vara… Jag tycker du gör så att du kontaktar vårdcentralen.

Jaha! Nämen okej. Tack så mycket. Då har jag alltså, efter tio minuters väntande i kö, fått information att den instans jag precis ringt inte fyller någon som helst funktion utan ändå hänvisar 100% till vårdcentralen. Jag undrar om de någonsin vågat avfärda ett samtal? Kanske om någon ringde in och sade ”Hej, jag har två fötter med fem tår på varje – ska det vara så?”. Kanske. Men förmodligen hade även den personen fått dubbelkolla med sin husläkare, annars hade vi fått läsa svarta rubriker dagen efter.

UPPTÄCKTE TVÅ FÖTTER
SJUKVÅRDEN AVFÄRDADE
”SKA SÄKERT VARA SÅ”
VISADE SIG VARA AIDS
FICK INGEN AMBULANS

Nästa gång skär jag av mig tummen och gräver ner den norr om gården. Till och med Krösa-Majas tips är bättre.