Nyckelord

raka

Besöker

Det går knappt en dag utan att jag får mail om att jag ska visa hur det går till när jag rakar mig i ansiktet. ”Snälla rara Daniel, kan du inte visa en video på när du rakar dig? Snälla? En bild åtminstone? Du får vad du vill! Jag suger på dina tår!” brukar det låta.

Jag har tidigare inte känt mig bekväm med att visa upp så pass mycket av mig själv. Skäggrakning är nånting intimt som är mellan mig och Jesus. Men okej. Här får ni. Och jag menar, omotiverad nakenhet är ju alltid kul.

En gång, ungefär år 2006 e.Kr, var jag tillsammans med Linnea, min andra flickvän i ordningen. Vi hade det rätt bra, men hon hade sina väldigt bestämda preferenser angående mäns utseende. Och jag var väl milt uttryckt bland de toffligaste människor som ätit, sovit och gått på toaletten som alla andra.

Linnea gillade snaggade killar. Det tog inte många veckor innan jag hade snaggat mig.

Linnea gillade killar med smycken. Jag köpte nåt slags halsband jag använde ett tag.

Sen gillade hon killar som hade mindre kroppsbehåring än elitsimmare. Och sure, det kunde ju vara roligt att för en gångs skull testa att raka av sig sin ymniga päls på bringan, tänkte jag medan jag klev in i duschen. Linnea plockade fram alla nödvändiga instrument för att fullfölja operationen. Allt fanns. Både babyoljan och ladyshaven. Sen skred hon till verket.

Att raka bröstet kan kanske vara mitt sämsta beslut genom tiderna. Det var hemskt. Folk snackar om att waterboarding är tortyr, men då ska de bara veta hur det känns när ens babyoljekladdiga brösthud klistrar sig mot t-shirten. Jag klöktes nästan av bara känslan. Det var som hudens motsvarighet till vad öronen tycker om folk som drar naglarna över svarta tavlan.

Dessutom var det inte snyggt nånstans. All manlighet var borta. Jag kände mig som Buddha. Och vad jag vet fick inte han ligga så mycket.