Nyckelord

prinsessa

Besöker

Herregud vilken hysteri det är över det kungliga dopet. Det var visserligen ett par dagar sen nu, men jag har inte orkat kommentera det hela. Dessutom har jag åter igen varit trött på att blogga, på grund av tröttsamma kommentarer. Jag är extremt dålig på att ta kritik, men det är väl något jag måste jobba på istället för att varenda gång vilja lägga ner bloggen.

Nåväl, det här med dopet. I skrivande stund är SVT på i bakgrunden, där det sänds en timslång ”recap” av dopet. ”Det kungliga dopet: Höjdpunkterna”. Herregud, en timme av bara höjdpunkter?! Finns det ens så många höjdpunkter? Jag hade tänkt mig något i stil med snabbrepriserna av bidragen i melodifestivalen. Fem minuter, döpt, klart. Bam! Lite effektivitet, tack.

Förresten,  en annan sak jag tänkte på. När sändningen startade så visades titeln, naturligtvis i såna där snirkliga skrivstilsbokstäver. Samma sak var det på omslaget av Metro, Aftonbladet, osv. Och så är det ju varje gång det står om något kungligt. Nån gång skulle jag vilja se det skrivet i Comic Sans.

Så har vi idag, efter att ha suttit som på nålar i flera timmar, fått veta att den nya prinsessans tilltalsnamn blir Estelle. Och ja, det är väl fint antar jag. Men alla känner inte så.

Herman Lindqvist, han RASAR. Så fort namnet tillkännagavs så blev han fullkomligt RASANDE. Kan nästan se det framför mig. Han reste sig hastigt från favoritfåtöljen, greppade tag i en bokhylla, och så skrek han ut sin frustration. Han slog sina nävar blodiga mot de olika bokryggarna. Kanske slog han ner några böcker på marken. Fullkomligt RASANDE.

Madeleine har också saker att ta itu med, uppger Aftonbladet. Men vad jag förstår är det ett ganska vanligt förekommande problem för unga kvinnor. Oftast har det med att man inte vågar slappna av ordentligt. Eller att partnern i fråga helt enkelt är sämst. Hoppas det ordnar sig i alla fall.