Nyckelord

PK

Besöker

Här är nånting jag avskyr. Folk som är politiskt korrekta in absurdum. Folk som inte kan tänka det minsta själva, utan följer strömmen. Den allmänna åsikten är att något är skit, och då måste man tycka precis likadant. Något är antingen gott eller ont, det existerar inget mellanting.

Ikväll hade jag en kort debatt med en person på Twitter, angående Jimmie Åkessons medverkande i Betnér Direkt på Kanal 5. Det var allmänt raseri över att han fick vara med i TV, denne 2010-talets Hitler. Även den gode Alex Schulman twittrade argt om att Betnér inte ska ge Åkesson så mycket programtid. Slutsatsen är alltså att Schulman är för politisk censur, och emot demokrati där samtliga partier över 4% får vara med och debattera.

Jag vill inte på något sätt framställa Sverigedemokraterna eller Jimmie i varken bra eller dålig dager med detta inlägg. Jag tycker personligen att SD är ett oseriöst enfrågeparti. Det är bra att de finns eftersom de förmedlar en populär åsikt i Sverige, men jag skulle aldrig rösta på dem.

Hur som helst, Jimmie pratade om att det är negativt att några svenska simhallar har infört speciella badtider för män respektive kvinnor, efter påtryckningar från muslimska folkgrupper. Han tog även avstånd från att en del muslimska män tvingar sina kvinnor att bära slöja, mot deras vilja. Båda dessa saker håller jag med honom om. Bara för att Jimmie Åkesson har en del (well, många) rätt skeva åsikter så innebär inte det att 100% av det han säger är dåligt. Vissa verkar tro det, och det tycker jag är så avskyvärt.

Såhär gick konversationen, som slutade med att jag blev blockad av personen i fråga, samt avföljd av (hittills) en av hennes vänner. Kvinnan i fråga är 27 år. Jag hade tippat på 15-16 med tanke på mentaliteten.

Alex Schulman skriver idag i sin blogg på 1000apor:

Jag var på ICA, stod i kön till charkdisken. En fetlagd, medelålders man i kostym stod framför mig och instruerade kvinnan i disken hur hon skulle skära salamin. Hon placerade sedan korven på vågen och såg plötsligt lite osäker ut. Svävade med handen över siffrorna. ”Det är första gången för mig”, sa hon och log urskuldrande. ”Jaså, första gången? Det kan vara lite smärtsamt första gången, men sen tar det sig, ska du se”, sa mannen och skrockade.

Kvinnan tittade upp, alldeles förbluffad över vad mannen just sagt. Så tittade hon ner igen och slog in rätt pris. Hade jag varit stor och stark hade jag tryckt upp honom mot en vägg eller något. Men jag sa ingenting. Inte kvinnan heller. Hon överlämnade korven och mannen gick.

Jag vet inte… Är jag hemskt mansgrisig om jag inte tycker det var så farligt? Okej, det var ett dåligt och rätt opassande skämt. Men trycka upp honom mot en vägg? Vad skulle han ha gjort, spöat upp gubben för att han försökte vara rolig på ett smågrisigt sätt? Ska kvinnan nu polisanmäla saken och gråta ut i media? Fan, lugna ner er ett par hekto, kära vänner av politisk korrekthet. Jag har pratat med kunder, både kvinnor och män, som försökt att göra sig lustiga på ungefär samma sätt. Och seriöst… Vem bryr sig?

Men så är jag också expert på ”That’s what she said”-skämt, så det kanske bara är jag som inte tycker att det var århundratets skandal? Jag hade garanterat tänkt samma tanke som gubben, även om jag haft vett nog att inte säga det rakt ut.