Nyckelord

påsk

Besöker

Det har varit påsk. Jag hade förberett ett riktigt kanoninlägg, men så blev jag så deppig över hela den här feministgrejen och tappade lusten. Men nu är lusten någotsånär återfunnen. Här är inlägget!

På påskdagen, dvs i söndags, skulle jag åka in till stan och träffa pappa och farmor. Då såg jag ut såhär.

Ganska rejält skäggig, och med ett mongolidt minspel som beror på att jag hade solen i ögonen.

Jag åkte tunnelbana för första gången på länge. Jag har inte varit inne i stan på flera månader, det är ju rätt sjukt bara det. Inte konstigt att mitt liv känns torftigt när jag bara pendlat mellan lägenheten och jobbet. Hur som helst, jag satt bredvid en tant som var iklädd en hel pudel. Det var lite obehagligt.

Väl framme hos farmor var det dukat bord. Jag föråt mig på ostar och vad jag tror var grekiskt lantbröd.

Här sitter vi och äter, allihop.

Pappa visade mig en lerskulptur han gjort som ung, som nu stod hemma hos farmor. Alltså… Skåda mästerverket! Om jag någonsin ska ärva något så ska det bli den här. Sen ska jag ta den till antikrundan, få den värderad till ett sjuttonsiffrigt belopp, men aldrig nånsin sälja den.

Blir faktiskt lite tårögd när jag tittar på figuren. Är den inte en klockren metafor för människans utsatthet och tillkortakommanden i en hotfull värld? Va? Är den inte det?!

Sen tog jag bussen hem. På sätet framför mig satt en tant, och jag spenderade exakt hela resan (36 minuter) med att fundera var jag kände igen henne från. Jag fick en isande känsla av att det varit i ett negativt sammanhang. Till slut kom jag på det. Postens företagscenter. Hon var tanten som sa åt mig att köpa blommor till Dorthe, den där gången hon fick bära hem alldeles för tunga paket därifrån.

Det gjorde jag för övrigt också. En hel ros kom jag hem med. Det var tider, det.

Idag var jag på påskmiddag hos mormor. Där förtärdes det köttbullar, prinskorv, potatis och ägg. Jag fick bara panikångest en gång, så det får man ju se som en lyckad dag ändå.

Vi fick ett enormt påskägg fyllt till bredden med godis på jobbet.

Först försvann gelémaskarna. Sen försvann skumbananerna. Sen försvann chokladen.

Efter det fanns det bara de obligatoriska och tyvärr skitäckliga äggen kvar. Först försvann de röda. Sen försvann de gröna. Nu håller de gula på att försvinna. Vi får se när vi börjar bli så pass desperata efter sockerkickar så att vi ger oss på de bruna och de vita.

Alltså, herrejösses vad tråkigt jag har haft den här helgen. Igår var jag visserligen hos farmor, vilket var trevligt, men på kvällen och hela idag så har det var så segt det bara kan bli. Jag har i princip legat på soffan och sett på skit-TV (tänk helgmålsbön och lid med mig), ätit rester från kylskåpet (tänk smör som stått i rumstemperatur i flera dagar och lid ännu mer med mig) och inte brytt mig om att klä på mig överhuvudtaget (tänk en halvnaken 22-årig Daniel och… bara lid).

Vet ni vad förresten? Jag arbetar just nu på ett hemligt projekt, i hemside-väg. Ja, jag vet att det inte är lika spännande som om det vore Peter Jackson, Måns Zelmerlöf (för de som nu gillar honom) eller Filip & Fredrik som gör det… Men vi kan väl låtsas iaf?