Nyckelord

nudlar

Besöker

I fail at life igen.

Jag kokade lite nudlar. Såna där färdiga där man bara kokar upp vatten och häller ner i nudelkoppen. So far so good. Men sen tyckte jag att det blev för mycket vatten, så jag hällde över det överflödiga nudelvattnet – som för övrigt såg ut som en blandning av diskvatten och typ… fostervatten – i en tom fantaburk.

Tro SATAN att jag glömde bort vad jag gjort och drack ur burken!

En dag köpte jag två paket nudlar. Det var såna där nudlar som är färdiga att koka, bara splosh ner i vatten och så koka i tre minuter. Voilà! … Javisst, i rätt händer kanske. I mina händer – njae. Jag lyckades med konststycket att misslyckas med båda dessa paket.

Paket nummer ett: Daniel lägger i nudlarna i kokande vatten. Kokar i tre minuter. Sedan står det att man ska tillsätta den medföljande oljan och kryddblandningen. MEDAN DET FORTFARANDE KOKAR. Daniel läser inte så noga, utan häller av vattnet, lägger nudlarna i en tallrik och blandar sedan i grejerna. Resultatet blir att kryddorna och oljan blir som ett tjockt lager över nudlarna istället för att sugas upp av dem, och det hela smakar fruktansvärt äckligt. Oätligt.

Paket nummer två: Daniel läser fortfarande inte på paketet, utan tänker att han minsann inte ska ha någon kryddblandning eller någon olja ALLS den här gången. Daniel  kokar nudlarna, häller över dem i en tallrik, och äter. Det hela smakar absolut ingenting. Daniel försöker då lösa det hela genom att krydda nudlarna med svartpeppar och salt. Resultatet blir oätligt.

… Vad tror ni, skulle staten kunna sponsra en personlig kock åt mig? Jag kanske kan yrka på en lättare utvecklingsstörning när det kommer till matlagning?