Nyckelord

natur

Besöker

Nu får ni vara stolta över mig, allihopa.

Idag var jag på McDonalds. Även kallat Gyllene Måsen. Eller McRomance. Där inhandlades två cheeseburgare och en fanta utan is (som i vanlig ordning blev MED is eftersom de i kassan inte förstår svenska).

När jag betalat och stod och väntade på min andra burgare, som skulle ta några minuter extra (vilket blev 10 minuter eftersom de i köket inte förstår hastighet), så uppmärksammade jag en kvinna på en sisådär 30 år. En riktig white trash-människa, kraftigt överviktig och med glasögon tjocka som flaskbottnar. Hon stod och tog ketchup och sugrör och sånt. Så tog hon några servetter, men drog med sig tre stycken till, som vackert föll ut över golvet. Hon gick därifrån, och lät det ligga.

Då tittade jag henne i ögonen. Våra blickar möttes. Sen tittade jag på servetterna. Sen tittade jag på henne igen. Hon såg alltihopa, och tittade sedan på servetterna på golvet. Efter att ha fått synlig ångest i några sekunder började hon att sopa servetterna åt sidan, med ena foten. Hon plockade visserligen inte upp dem, men jag kände att det var en liten vinst ändå. Min bistra uppsyn hade fått henne att göra något för naturen.

Vackert.