Nyckelord

mun

Besöker

Vet ni vad det här är för nånting?

”Karameller” säger ni? ”Godis” kallar ni det? Ni borde veta bättre. Det här är dödsfällor. Ting enkom skapade för massförstörelse.

Lyckligt ovetandes om dess destruktiva effekter stoppar man in en av dem i munnen. Vispar runt lite med tungan. Plötsligt får man den där metalliska smaken. Sen börjar det svida.

Man tar ut karamellen igen, och gör damage control. Munnen är nu full av blod; och det är då man märker varför. Hur allt hänger ihop. Nazistingenjörerna som skapat ”godiset” har listigt designat det så att det vid munkontakt skapas små kratrar, med rakbladsvassa kanter. Detta märker användaren givetvis inte förrän det är för sent.

Jag vill nu gå ut med en varning till alla läsare. Akta er för såna här hemskheter! Och kom ihåg var ni läste det först. Jag spår att ”karamellinducerad oral ruptur” redan inom några år kommer att vara den vanligaste dödsorsaken. Ingen kommer att bry sig om cancer längre. Hjärtattacker kommer att vara trivialt. Stroke, vad är det?

Nej, sanna mina ord. Akta er för karamellerna! Karamellerna!

Jag brände mig på en minipizza idag. I munnen. Jag bet av en bit av pizzan, upptäckte att den var alldeles åt helvete för varm, fick panik och skrek med munnen full, och svalde av bara farten. Sen upptäckte jag att jag hade något konstigt kvar där inne. Det kändes som en bit paprikaskal som retfullt klistrat sig mot gommen. Jag satt en bra stund och försökte peta loss det hela med både fingrar och tunga. Sen lossnade det. Det visade sig vara en bit skinn från min munhåla.

Varför får jag aldrig några såna där coola krigsskador som man kan skryta om inför tjejer? Ärr på bröstet från alligator-wrestling, jack i pannan från gräsklippar-rodeo… Men icke. Jag bränner mig i munnen av minipizzor och sträcker käkmuskeln när jag försöker ta en för stor tugga av en kebab (trodde jag hade bloggat om detta men tydligen inte – det hände för något år sedan iaf).

Nä, det kan man inte skryta inför någon om. Möjligtvis pizzafarbrorn på hörnet. Men han är inte så snygg.