Nyckelord

Match.com

Besöker

Som ni alla vet så har inte jag något liv. Än mindre ett sexliv. Och allra minst ett kärleksliv. Således har jag sen länge varit med i den här dejtingsajt-svängen, och testat ett gäng olika sidor. Detta i någon slags tro att det ska öka mina chanser att kanske, kanske få hålla lite hand igen. Efter att ha insett vilka fuffensmetoder Match.com använder sig av, så började jag istället att testa Mötesplatsen.se. Och de verkade ju vara lite småroliga sådär. En fräsch sajt med många medlemmar, varav inte alla är 50+ och korpulenta. Det bådade gott!

Ganska snart började jag att ana så kallade ugglor i mossen. Begravna hundar och hela köret. Det var nämligen så att jag inte fick några besök. Det var tamejfan som att jag inte existerade. Jag kunde metodiskt sitta och klicka igenom våg efter våg av unga kvinnor, utan att få ett enda besök tillbaka. Hallå? Syntes jag? Var jag i The Matrix? Fanns det någon sked?

Jag betalade 248 kr i månaden i åtminstone ett halvårs tid innan jag tröttnade. Det var väl något år sedan nu. Först för några veckor sen började jag ta en titt på det hela igen, och bestämde mig för att dubbelkolla med Mötesplatsens kundtjänst. Hade de gjort någon ändring i besöksfunktionen på sidan? Efter en stund fick jag svar.

Min profil var mycket riktigt osynlig. Jag hade betalat för något jag inte kunnat använda fullt ut, och jag hade ingen aning. Rent krasst kan jag ju faktiskt ha missat mitt livs kärlek, eller åtminstone ett helt gäng turer i halmen, på grund av detta.

Varför var då min profil osynlig? Det hade kundtjänsten först inget svar på. De försökte med att jag själv begärt att få mitt konto osynligt, men det hade jag då rakt inte. Snart kom de på varför, och det hade med mitt användarnamn att göra. Jag hade döpt mig själv till danielwerner. Det fick man inte göra, eftersom det är mitt riktiga namn. Man får inte ha några som helst kopplingar till användaruppgifter utanför sidan, eftersom man då kan låta folk träffa en utan att betala dessa enorma summor för ett medlemskap. Logiskt.

Och absolut, jag hade struntat i dessa regler. Det är dock inget unikt. 80% av medlemmarna på sidan har en diskret eller mindre diskret hint om deras mailadress eller facebook-konto. Det gör de minsann inget åt, men min personliga teori är att de struntar i att sätta dit kvinnliga medlemmar eftersom de är de stora dragplåstren (majoriteten av alla betalande medlemmar är och kommer att förbli desperata män).

Nåja, det var ett litet sidospår. Det väsentliga var att jag hade fått ett gäng mail av kundtjänsten, just gällande att mitt användarnamn är emot reglerna. Varje gång hade de frågat vad jag vill byta till, vilket jag naturligtvis inte svarat på eftersom jag inte är hur korkad som helst. Ingen skada skedd, trodde jag. Men nu visade det sig alltså att de hade gjort min profil osynlig på grund av detta. Ingen sådan information fanns i något mail från kundtjänsten. Inte heller står det något i reglerna om att de kommer att göra medlemmar osynliga om de bryter mot reglerna.

Om du bryter mot någon av ovanstående regler kan ditt användarkonto bli raderat. Detta gäller även om du är VIP-medlem. (VIP-avgift betalas ej tillbaka). Mötesplatsen äger även rätt att neka nytt medlemskap till de personer som tidigare fått sitt konto raderat.

Radera mitt konto, ja. Inte göra mig osynlig utan min vetskap, så jag kan fortsätta att betala medlemsavgiften utan att veta att jag inte ens syns på sidan! Det är rent bedrägeri. Just det här skickade jag som svar till kundtjänsten, och efter en del bollande (och slutligen tvång på att byta användarnamn) så lade de på 12 + 20 VIP-dagar på mitt medlemskap. Jag är inte nöjd. Det är som att hitta en avsågad penis i filmjölkspaketet, och få ett presentkort på filmjölk som plåster på såren.

Lika lite som en filmjölkspenishittare är sugen på mer filmjölk, är jag sugen på mer Mötesplatsen.se.

Hej Match.com,

Jag har en fråga angående besökare som betalande medlem respektive gratismedlem på er fina sida.

För ett tag sedan skaffade jag mig två månaders medlemskap hos er, och har sedan dess sporadiskt besökt sidan. Det kan handla om varje dag till var fjärde dag, allt beroende på dagsform och längtan efter något som kan liknas vid ett kärleksliv.

En sak förbryllar mig dock lite. Under mina två månader som betalande medlem så har jag haft ca 1-3 besökare om dagen. Något fler om jag själv aktivt besökt andra profiler, då kanske maximalt det dubbla på en dag. Jag besökte senast sidan den 21/5, och hade då 2 nya besök. Inga mail. Då var jag fortfarande betalande medlem.

Idag när jag besöker sidan ser jag att mitt medlemskap gått ut, och nu har jag plötsligt 41 nya besökare. Jag kan givetvis inte se vilka dessa är eftersom bara betalande medlemmar kan se detta. På två dagar har jag alltså fått 41 besökare; något jag inte ens kommit upp i under mina två MÅNADER som betalande medlem. Innan jag blev medlem utspelade sig samma fenomen. Jag hade ett 20-tal besökare varje dag, men så fort jag blev medlem blev profilen lika välbesökt som Skansen en decemberdag.

Hur kommer detta sig? Ser ni medvetet till så att gratismedlemmar är mer synliga i sökningar i syfte att visa gratismedlemmarna hur många besök man får, och hur många man skulle kunna kontakta, om man vore betalande medlem? Eller är det kanske t.o.m så att ni mixtrar med besöksstatistiken? Kanske existerar inte dessa 41 personer överhuvudtaget?

Jag skulle uppskatta lite information om hur detta fungerar, eftersom det verkar vara mer än en slump. Jag har även hört samma sak från andra f.d medlemmar.

Jag kommer att publicera detta mail i sin helhet på min blogg, och givetvis även det svar ni ger mig.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Mvh
Daniel Werner
http://blogg.danielwerner.se

Match.com. Jag har alltid hatat dem. Match.com är ungefär för onlinedejtandet som Telia är för mobiltelefonin. Dyra, dåliga avtal, men ändå störst på något märkligt vis. Och trots sitt hat så finner man sig själv med att snart vara kund hos dem, som för mig och min kära iPhone.

Det är väl inte så mycket det att jag måste träffa någon nu, utan snarare det faktum att jag anser att jag har väldigt tråkigt om kvällarna. Och att gå på krogen och stå vid baren och supa bort mina pengar samtidigt som ingen ens tittar på en är inte vad jag anser som speciellt roligt. Vad jag anser som speciellt roligt är däremot att i lönndom stalka på något onlineställe för att sedan fälla en dräpande kommentar som vinner tösen i frågas hjärta för all framtid.

Så ja, jag registrerade mig på skoj. Svarade på alla frågor om vad jag heter och vad jag gör och vem i beatles jag gillar bäst. Laddade upp en bild. Gjorde ett personlighetstest av Dr Helen Fisher, vem det nu är. Fick min presentation godkänd. Och det var väl ungefär i detta skede jag insåg vilken extremt genomtänkt ondska Match.com egentligen är.

Först och främst, som gratismedlem får du bara surfa runt, titta på folk, samt skicka s k blinkningar. Du kan inte skicka mail till någon. Skickar du däremot en blinkning så visar du ditt intresse för grabben eller tösen i fråga. Personen som får blinkningen kan inte svara något annat än ”nej tack”, om han/hon inte är intresserad. Detta ”nej tack” skickas, precis som blinkningen, i ett automatiskt mail. Så okej. Den enda kontakt man kan ta med varann är för att visa att man inte är intresserad. Fint. Då tycker jag faktiskt att de gott kunde strunta i den detaljen också, och låta folk leva i ljuv ovisshet.

matchpunktcom2

Nåväl. Skaffar du däremot ett betalkonto, och blir prenumerant som det så vackert heter, då kan du skicka mail till folk. Jippi! Men de kan inte svara om de inte är prenumeranter själva. Så fiffigt är det uttänkt. Faktum är att de inte ens kan läsa mailen, så att bara spamma ut din MSN till alla sötingar du ser går alltså inte. Du kan dock vara lite wild och crazy och gå runt systemet. Detta gör du genom att köpa det dyraste medlemskapet. Med det kan du skicka mail till folk, OCH de kan svara utan att behöva vara prenumeranter själva! Endast 999 kr för tre månader. Då kan man nog lika gärna köpa en rysk postorderfru på en gång faktiskt.

Men okej. Då skriver jag väl bara till de som är prenumeranter då? Ja, så tänkte jag också. Och det visste match.com att jag och alla andra skulle ha tänkt förr eller senare. Därför ser man naturligtvis inte vilka som är gratismedlemar, vilka som har en prenumeration, och vilka som är så desperata att de betalar 999 kr för att bli dissade av blonderade golddiggers, vilket de nästan gratis kan bli på krogen.

Så, hur lyder min slutplädering? Vad tycker jag om Match.com? Jo, först och främst tycker jag att människorna bakom det är fullständigt vidriga. De uttnyttjar alla stackars ensamma människor enbart för att tjäna pengar. Visserligen är de inte de enda i världen som gör det, men de gör det på ett sånt uppenbart grisigt sätt. Följdaktligen tycker jag att de kan ta sin verksamhet och och köra upp den i… Ni förstår säkert.

Match.com får endast tre av hundrafyrtioåtta miljoner sjuhundrafemtiotre tusen trehundrasextiofem spermier i betyg. Dåligt! Därför avslutar jag mitt konto omedelbums.