Nyckelord

mat

Besöker

Plötsligt blev jag sugen på att skapa del åtta i den rafflande följetongen ”Matlagning med Daniel”. Men! Vad ska jag laga för något?

Detta bestämmer ni! Skriv i kommentarsfältet, och kom med förslag på vad jag kan laga. Den kommentar som har flest poäng (man kan ju som bekant rösta upp eller ner kommentarer) lagar jag. De enda riktlinjerna är att det ska vara nånting som allmänt anses som gott (även av mig), det ska vara nånting som jag potentiellt skulle kunna fysiskt vara kapabel till att laga, det får inte vara för dyrt, och det ska vara nånting som inte tar längre än ungefär en halvtimme.

Aaaaaand… Go!

Jaha. Idag har vi lärt oss att jag inte kan koka potatis.

Jag fyllde en kastrull med vatten. Sköljde av fyra potatisar, och skrubbade dem med handflatan i brist på en potatisborste. Sedan lade jag dem i kastrullen, och satte på tvåan (värmemässigt…). Jag hade nämligen läst att man skulle koka på låg värme. Tvåan är väl lågt?!

Efter tio minuter utan att nåt hänt satte jag på trean. Sedan fyran. Då började det koka. Efter tjugo minuter gick gaffeln ner i potatisen, så då bestämde jag mig för att det var klart. Och serverade… Fortfarande hårt. Så jag fixade nytt vatten i kastrullen, och kokade i fem minuter till. Resultatet blev… acceptabelt.

Idag tog det en och en halv timme att laga mat.

Jag besökte ett nyöppnat bageri i närheten av jobbet häromdagen. Dimman låg tät av kardemummaaromer därinne. Tre sorters bröd fick man välja mellan; fralla, något som hette ”furioso” (jag frågade vad det var, men förstår fortfarande inte), och baguette. Jag tog det sistnämnda, för… ptja, baguette är ju gott. Men jag förväntade mig inte en HEL BAGUETTE för det.

Herregud vilken macka! Jag fick äta den i två omgångar, varav en omgång bestod av minst en panikångestattack på grund av att jag tyckte det var för mycket mat. Dessutom var den så full av mjöl att det kändes som att jag blev antiqued när jag åt. Men god, det var den.

Bara ett av många oerhört intressanta inlägg på den här bloggen.