Nyckelord

Makaroner

Besöker

Jag pratade i telefon med mormor.

Mormor: Fick du äta nåt när du kom hem sen då?
Jag: Ja, jag körde nåt färdig-skit.
Mormor: Jaha ja.
Jag: Ingen laxpaté här inte.
Mormor: Nä, och inga fiskpinnar heller.
Jag: Näe, men det är ganska gott, det skulle man kunna ta nån dag.
Mormor: Ja, med lite potatismos till.
Jag: Njaa… Kan man inte ha makaroner till?
Mormor: *skrattar* Jag har aldrig hört om nån som har makaroner till fiskpinnar.
Jag: Det låter gott tycker jag!
Mormor: *skrattar ännu mer* Makaroner till fiskpinnar! Ja, herregud. Fy faan!
Jag: *funderar på vad som var så absurt med det*
Mormor: Makaroner… Du är rolig du.

Jag tycker fortfarande att det låter gott. 🙁

Jag ska äta makaroner med dressing nu… för ketchupen är slut. Detta vet ni som såg mitt nya matlagningsprogram några inlägg nedanför. Ni som inte sett det: Gör det, eller gå eventuellt en plågsam död till mötes. Jag har själv sett filmen, så jag vet inte vad som händer om man inte gör det. Man kanske dör.

———

Edit efter att ha ätit klart: Makaroner med dressing… Don’t try it at home.

Inatt drömde jag nåt jävligt märkligt.

Jag hade min vän Mattias över, vi var hemma hos mig. Tydligen skulle vi koka makaroner. Så vi gjorde detta, och av någon anledning fick jag för mig att ta en okokt snabbmakaron och kasta ut den i trapphuset. Fråga mig inte varför. Men det gjorde jag i alla fall. Jag tyckte väl att det var ett kul practical joke typ.

Men det slog ganska fel. Efter ett tag ringde det på dörren, och där stod inte mindre än två grannar. En arg man på ca 30 och en inte lika arg tant på ca 60, som den arga mannen hade ringt på hos innan mig. Den arga mannen hade tydligen, på ett närmast magiskt sätt, fått in snabbmakaronen genom brevinkastet och in i hans lägenhet. Och nu var han då alltså väldigt arg över detta.

De båda grannarna gick igenom hela mitt kök för att försöka hitta snabbmakaronspaketet. De vände upp och ned på allt, hällde ut innehållet av andra pastaförpackningar över golvet. Fråga mig inte varför de inte tänkte på den kokande kastrullen med snabbmakaroner som stod på spisplattan, det framgår inte riktigt. Men jag nekade naturligtvis allt, jag hade absolut inte kastat in en snabbmakaron till den arga mannen. ”Det här är olaga intrång, så här får ni inte göra” sa jag, och körde till slut ut grannarna. Sen vaknade jag.

Tolkningar på det?