Nyckelord

lindy hop

Besöker

Såja. Nu har jag anmält mig till två kurser, Lindy hop (för tredje gången) och en nybörjarkurs i teater som börjar redan på onsdag faktiskt.

Dansen vet jag hur den går till, men teatern… Jag är så jävla rädd! Men det är nånting jag måste göra, för min egen skull.

Urk. Ingen bra Lindy hop-dag. För det första hade jag ingen lust. Och för det andra gick det inte så jättebra idag. Jag var ju inte där förra gången, och eftersom jag i vetenskapliga kretsar är känd som Daniel ”Alzheimers” Werner så hade jag givetvis glömt det mesta. Vad gör man? Jag dansade grundstegen. ”Du kanske ska dansa mer än grundstegen”, tyckte en tjej, och jag fick instinktivt lust att kräkas över henne. Men det gjorde jag inte.

På hemvägen märkte jag att min vänstra bröstvårta ömmade. Och det gör den fortfarande. Den liksom svider. Och så har den en något rödare färg än den högra. Jag anar att det är ett förstadie till Lupus. Eller möjligtvis Rabies.

Det blev ingen Lindy hop idag. Varför? För att jag inte hade någon lust helt enkelt. Jag är lite nedstämd ikväll, vet inte riktigt varför. Men därför ska jag ligga i soffan och äta mögelost och mysa med mig själv, istället för att dansa järnet i stan.

Åttonde lektionen.

Jag kan inte förstå att det är så sinnessjukt mycket folk där! Säkert 60 pers eller nåt, som alla delar på ett halvt café. Det gör så att varje par har ungefär en kvadratmeter att dansa på. Ris till arrangörerna som bryr sig mer om pengar än om att alla deltagare ska få en bra upplevelse. När jag eller min partner dansat in i något annat par för tjugonde gången var jag rätt grinig. Jag tror jag sa ”det är så sjukt ont om plats” till alla tjejer där. Dels för att jag kände så, och dels för att det var allt small talk jag kunde komma på.

Förresten. Jag fick dansa med den hemska människan med jättebenen från förra lektionen, fast som tur var så blev det ett ganska kort pass denna gång. Ibland gör man nämligen bara några steg innan man byter partner. Så jag kom ur det hela med knäna/skrevet i behåll.

Framåt slutet av lektionen så drog de upp tempot igen, och då fick man verkligen upp ett flås. När jag gick därifrån var jag dyngsur, mer eller mindre. Dyngsur, men övertygad om att jag var bäst i Sverige på Lindy hop.

Dans-Werner är tillbaka, redo att sätta skräck i Stockholms innerstad.

Jag vet inte vad som har hänt. Antingen är det verkligen Lindy hop-säsong just nu, eller så har varenda människa läst mina senaste inlägg om dansen. För den här gången var det ungefär tre, fyra gånger fler människor. Och det gick nästan tre tjejer per kille. Helt sjukt, de slogs om att få dansa med någon grabb!

Jag märkte att jag var den enda som hade dansat förut, och det var en skön känsla. Vilket självförtroende jag hade efter ett tag! ”Nu ska vi öka takten lite, hehe” sa ledarna, och satte på den snabbaste låt de hade. Inget par utom mitt klarade av att hänga med.

Men som sagt, inte en käft där som man kände igen. Men det fanns ju ett gäng nya sköningar där, det får man säga. En tjej t.ex. Jättelång, säkert 190cm, och dansade med ett konstant jättesmajl. Hon hade så långa ben att våra knän stötte i varann hela tiden, och hon kändes rent generellt som Långben som hon klampade omkring. Det sägs ju att man dansar som man har sex. Om det stämmer så är hon en sån som ålar runt, sliter och drar, porrfilmsstönar och är överdrivet hårdhänt. Usch, jag vill inte ens tänka på det.

Men annars så… Daniel approves!