Nyckelord

Libresse

Besöker

Alltså, är det någon mer som irriterar sig på den där reklamen för Libresse? Ni vet, de nya tampongerna som man vrider för att öppna eller whatever. I reklamen sitter tjejen och glaserar cupcakes (sånt som kvinnor alltid gör) och killen spelar nåt krigsspel på Playstation 3 (sånt som män alltid gör).

Tjejen blir irriterad av allt oljud, går fram och rycker kontrollen ur händerna på sin pojkvän, och släpper sedan hela konsolen från fönstret. Sen får hon ett ansiktsuttryck som tydligt signalerar att det hela inte var helt genomtänkt men att killen fick skylla sig själv. ”It’s your period. Be twisted!” uppmanar reklamen sedan rikets unga kvinnor.

På Libresses hemsida står det: ”Vi vill uppmuntra tjejer att våga vara TWISTED och uttrycka alla delar av sin personlighet”.

Vad i hela helvete, tänker jag. Mens och allt som hör det till må vara ett djävulens påfund, och jag vill inte byta med er, men det är fortfarande ingen anledning att bete sig som ett grottmongo. Ni kvinnor som läser detta; tycker ni på riktigt att PMS och mensvärk är en ursäkt till att vara dumma i huvudet? Ni på Libresse; gör ni det?