Nyckelord

kondom

Besöker

Inatt låg jag vaken och tänkte igen. På såna där larviga saker egentligen, men ändå höll de mig vaken.

När jag var typ 12 år så såg jag en annons från RFSU. Jag tror jag var på studiebesök på ungdomsmottagningen eller nåt i den stilen. Jag minns att jag var osäker på om jag ville följa med på det där besöket, eftersom jag trodde att man skulle behöva visa snoppen för nån sköterska där. Hah!

Men iaf, på annonsen stod det DEN MAN ÄLSKAR SKYDDAR MAN, och så var det en bild på en kondom. Jag tyckte den annonsen var så mysig, för jag tänkte att man inte låter sin partner utsättas för eventuella könssjukdomar och oönskade graviditeter eller vad det nu skulle kunna vara. Det var så fint. ”Den man älskar skyddar man” upprepade jag för mig själv, och kände verkligen vilken mysig tanke det var, rent generellt och inte nödvändigtvis sexuellt.

Sedan häromdagen slog det mig, såhär 11 år senare, att det troligen var snoppen de menade i annonsen. Den man älskar skyddar man med kondom. Snoppen. Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att det är så. Att hela min romantiska världsbild är byggd på en annons som egentligen bara var en humoristisk touch som handlade om en penisjävel.

Nu vet jag inte vem jag är längre.

Haha, kom precis att tänka på en episod ur mitt liv. Vill ni höra? Det vill ni va? Bra. Och mamma, om du läser detta trots att jag sagt åt dig att inte besöka min blogg så är det dags att sluta göra det nu.

Jag var tillsammans med min första flickvän. Detta var i Nådens år 2004.  Vi hade precis slutfört lite morgon-älskog, och jag skulle till skolan och hon skulle hem. Allt kändes sådär bra som det kan göra ibland, och jag spatserade glad i hågen till första lektionen. Filmvetenskap tror jag att det var.

När jag hade suttit där en stund, och tittat på filmen Clerks, så tyckte jag att det började kännas lite konstigt. En märklig känsla jag inte riktigt kunde placera.

Efter lektionen gick jag på toaletten. Det visade sig att jag glömt kondomen på.