Nyckelord

julmust

Besöker

Jag kanske inte borde vara i ett kök överhuvudtaget. Dagens händelser:

  • Det är något konstigt med min kyl, ibland bestämmer den sig för att frysa allting i 15 minusgrader. Så min julmust hade plötsligt en ”patron” av ren is i sig. När jag försökte tina allting genom lite sköljande av varmt vatten så måste nånting redan ha hänt med sammansättningen av musten. Resultatet blev nämligen att den smakade fruktansvärt äckligt. Som diskvatten typ.
  • Skulle testa min nya brödrost. Var osäker på vilken inställning jag skulle ha. Testade rostgrad fem av sex, för det funkade på den gamla från 80-talet. Resultatet blev en KOLSVART brödskiva och rökutveckling i lägenheten. Det är fortfarande lite disigt.

Jag vill utlysa en allmän varning för samhällsfenomenet som kallas Julmust. Det är ett djävulens otyg, med instabilt skum!

Jag satt i godan ro, duktigt och laglydigt, och åt ett litet stycke ostsmörgås. Till det inmundigade jag denna gudarnas nektar. Plötsligt och helt utan förvarning exploderade julmusten i en kavalkad av sockrigt helvete, rätt över mitt skrev. Alltid över skrevet!

Nu väntar jag bara på att få reaktionen ”Haaa-haaaa, han har kissat på sig!!!” av folket.