Nyckelord

julklappar

Besöker

God fortsättning, kära vänner och bekanta.

Nu har jag precis kommit hem från mor och plastfar i Strängnäs, där jag har haft det väldigt gemytligt i ungefär ett dygn. Aldrig sett så mycket godsaker förut; stort julbord, godis, nötter, ostar, frukt. Jisses. Nu har jag precis kommit hem, och tagit av mig byxorna (det gör jag oftast när jag är hemma; skönast så). I julklapp fick jag följande:

 • 4500 kr på kontot. Det kommer faktiskt inte att slösas bort på knark och horor, utan för att täcka upp kontantbetalningen på min nya säng. Så trist är jag.
 • En Sodastream-apparat. Lite skeptisk eftersom jag tycker cola-smaken påminner om gammal fot, men det kan nog finnas bra smaker nånstans därute.
 • En mycket snygg vattenkaraff-ish-pryl med två glas.
 • En bok; Hundraåringen. Jag är hemskt dålig på att läsa, men jag ska försöka ta mig tid.
 • Två paket lakritspipor. Jag fucking ÄLSKAR lakritspipor. Och det var inte de där äckliga gula med havssalt-smak som exet köpte när hon varit utomlands. Jag fick seriöst inte i mig mer än en halv innan jag fick kväljningar.
 • Ett par LILA kalsonger, av mormor. Kan inte minnas en jul då jag inte fått kalsonger av mormor.
 • En awesomely skön fårskinnspläd.
 • En svenskgjord visp som är enklare att rengöra.
 • En prenumeration på Macworld. Den har jag visserligen inte fått än, men pappa sa att han skulle fixa det.

Hur var er jul? Blev det en Norénjul med fylla slagsmål och bränder?

Hej folk,

Jag har nånting tråkigt att berätta. Innan jag börjar vill jag att ni sätter er ner. Sitter ni redan så ställ er upp, och sen sätter ni er. Sen bör ni nog ta ett djupt andetag och helst hålla en vän i handen, för jag tänker inte hålla tillbaka känslorna. Nej, inte den här gången.

De senaste dagarna har jag utvecklat något som läkarna än så länge ställer sig förbryllade till. Det kallas Star Wars-dille (Starwarsium delirium brutalis vulgaris), och det finns ännu inget botemedel. Det började med, som ni alla vet, att jag upptäckte Star Wars-legots underbara värld för några månader sedan. ”En AT-AT i lego vore roligt att ha” tänkte jag, och beställde en sån. Jag fick den, packade upp den, byggde ihop den, och beundrade den där den sen stod på hyllan. Det gick några dagar, och jag började surfa runt på skoj, för att se vad det fanns mer för lego med Star Wars-tema. Det fanns… ganska mycket. Vips så var en X-wing beställd. Och en TIE Fighter. Och en AAT. Why hello there, det fanns ju samlarutgåvor i lego också. På något magiskt sätt, efter att jag fått veta detta, så TELEPORTERADES det in flera lego-samlarmodeller i min lägenhet, och pengar TELEPORTERADES ut från mitt konto. Mycket underligt.

Detta blev som en drog; jag kunde inte sluta. I hyllan uppstod snart en Tantive IV, en B-Wing, en samlar-TIE Fighter, en samlar-Y wing, en samlar-AT-ST, och slutligen en samlar-Millennium Falcon (vars pris jag tidigare endast drömt om att förmå mig själv till att betala).

Jag började sälja gamla spel på Tradera. Ingen dum idé alls faktiskt; tusenlapparna strömmade in och försvann i samma takt. Snart hade jag köpt varenda lego-samlarutgåva som fanns. Det existerade inte mer! Shit. Vad skulle jag göra nu? Vad skulle jag göra med mitt liv? Jag var singel och arbetslös, nånting behövde jag hitta på att göra om dagarna. Så jag började köpa andra Star Wars-samlarprylar istället. Och här är vi nu.

Så, mina vänner… Jag är ledsen, men det blir nog inga julklappar i år. Jag hoppas ni förstår.

Med vördnadsfulla hälsningar,

Ägaren av er definitiva favoritblogg
Daniel Werner

PS. Detta har jag köpt idag:

Så, såhär fem dagar efter jul, tänkte jag publicera den årliga uppradningen av julklappar jag fick. Så here goes.

 1. 4000 kr. Av mamma och mammas mans mamma. Oh yes.
 2. En resväska. En grå sådan. Som man kan dra.
 3. Ett par strumpor.
 4. Ett par kalsonger.
 5. En pedalhink. Det låter sjukt gay. En soptunna är det alltså.
 6. En kasse med chips och sprit.
 7. En bok. ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson. Kommer troligen aldrig att läsas.
 8. Två DVD-filmer. Hellboy 2 och en annan jag inte minns vad den hette.
 9. En uppdragbar mus. Nej ingen sådan mus, tyvärr. Utan en som Kompis kan leka med. Det funkade dock inte, han blev bara rädd.
 10. X antal lotter. Säkert 8 st eller nåt. Jag vann 50 spänn allt som allt; oh happy day!
 11. Ett presentkort på 500 kr hos Clas Ohlson.
 12. En bok av Mark Levengood. Orkar inte ens kolla vad den hette. Kommer troligen aldrig att läsas iaf.
 13. En CD-skiva. ”Carmina Burana” av Carl Orff. För att jag nämnde att jag gillar den till farmor för säkert fem år sedan.