Nyckelord

julklapp

Besöker

Ikväll blev jag dumpad, av en flicka jag träffat i ett par månader nu. Jag måste erkänna att jag tycker att anledningen var fruktansvärt larvig, och i stort sett baserad på en enda helg som blev lite misslyckad. Men jag tänker inte vara någon bitter liten farbror som sitter här och beklagar mig. Känner hon såhär så är det så det får bli. No hard feelings.

Nu är bara problemet – vad gör jag med hennes awesomely awesome julklapp som jag redan köpt? Hon älskade Doctor Who, så jag agerade underbar pojkvän/dejt/nånting, och köpte en gyllene Dalek-modell (trots att jag själv knappt vet vad en Dalek är för något; det låter som en dammsugare). Jag googlade t.o.m en massa bilder, bara för att hitta rätt.

Så, läsare… Vad bjuder ni? Ett sällsynt samlarföremål, med en historia bakom! Bli en stolt ägare av en äkta J.T.E.F.S.D.D.M.S.H.G.S.I.Ö*! Jag kan signera den!

*Julklapp Till En Flicka Som Daniel Dejtade Men Som Hann Göra Slut Innan Överlämningen

Unicef kör hårt med sina reklamer just nu, precis som resten av alla fonder, stiftelser och föreningar som vill få en att skänka pengar genom att anspela på det dåliga samvete man borde ha om man inte skänker något. Det senaste, såhär i juletider, är att man ska köpa en julklapp till någon, men istället för att ge bort ett Nintendo Wii, en sidenslips eller ett 300-pack våtservetter så vill Unicef att man ska köpa nånting till de fattiga. T.ex 28 doser poliovaccin som på bilden. Sen när man köpt detta så får man ett gåvobevis som man i sin tur ger bort till den som ska få julklappen.

Jag tänker säga det alla andra tänker. Fy fan vilken dum idé.

Det är sjukt fint att skänka pengar, javisst. Men tänkte sig folk att den som får julklappen ska tänka ”Åh, nu kan man säga att jag sålde min julklapp och skänkte pengarna till de fattiga; vad bra jag är”? Det kan jag berätta att personen i fråga inte kommer tänka, utan han eller hon kommer bara att känna sig blåst på en julklapp. Om man vill skänka pengar så vill man ju själv bestämma sig för att göra det. Med den här idén så känner bara den som köpte julklappen sig bra inombords, medan den som får julklappen får ta smällen.

Ni som inte håller med kan ju alltid testa följande:

  1. Skaffa barn. Ett eller flera.
  2. Köp motsvarande antal Unicef-gåvor som du har barn.
  3. Vänta in julafton.
  4. Lämna över ett stort paket till dina barn.
  5. Säg ”Ni har ju önskat er ett Nintendo Wii…”
  6. Notera barnens hoppfulla leenden och nyfikna ögon.
  7. Säg ”… men tänk på barnen i Afrika.”
  8. Lämna över gåvobevisen.
  9. Återkom till mig med resultatet.