Nyckelord

Johansson

Besöker

För några månader sen skrev jag det här inlägget. En lång rant om hur jag tycker att vissa tjejer har en ganska äcklig syn på de fördelar de har när det kommer till nätdejting. Och absolut, man kan diskutera huruvida det bör klassas som fördelar eller nackdelar, hela den här grejen att tjejer i regel får massor av mail från sugna killar. Många män är konstiga äckel, det är inget nytt. Men inte alla. Vissa vill bara ha lite kontakt. Även dessa ratas på ett cyniskt och arrogant sätt.

Och idag läste jag det här inlägget, på Nanna Johanssons blogg.  Nanna är vad jag förstår nån sorts serieritare och krönikör, med en touch av feminism. Hon är tydligen nybliven singel och har således registrerat sig på en dejtingsajt. Så långt inga problem, vi ska alla den vägen vandra (om vi nu inte föredrar att sitta på krogen och pimpla). Men redan efter någon veckas medlemskap har hon börjat hänga ut mail från medlemmar.

Att man hänger ut otrevliga killar är helt rätt. Killar som kommer med sexuella anspelningar direkt efter ”hej”? Go for it! Killar som beter sig allmänt hotfullt? Absolut. Skit ska skit ha, så är det ju.

Men vad har egentligen den här killen gjort för ont?

Kille: Hej, måste säga det du redan vet, att du är jävligt snygg! 🙂
Nanna: Ja. Min far måste ha varit tjuv, eftersom han tog himlens vackraste stjärnor och satte dem i mina ögon.

Eller den här?

Kille: Kan jag vara något för dig?
Nanna: Det beror på. Föredrar du ”normalt” sex, utan bruk av t.ex clownskor? I så fall är jag inte intresserad.

Eller… Den här?

Kille: Tjaaa, allt bra med dig ikväll? Härlig bild du har, nice nice! 😉 Vad har du för dig då?
Nanna: Just nu umgås jag med min katt pluppan. Hon vill också hälsa på dig. Jag lyfter upp henne så hon får skriva själv. Här kommer hon: lmjkn xzcds
Kille: Haha! 😉 Hej Pluppan! Vad har du pysslat med ikväll då hottie?
Nanna: sdffsdb mölm,,, dfdvf nkn

Eller varför inte den här killen? Vad har han gjort för fel, mer än att han inte skrivit ett tillräckligt långt brev för att tilltala Nanna?

Kille: Sugen på att chatta?
Nanna: Okej, om du lovar att svara ärligt vad jag än frågar dig.
Kille: Självklart, förväntar mig detsamma av dig. Det skulle vara ganska tråkigt och meningslöst om vi satt här och ljög för varandra. Eller?
Nanna: Precis. Så, första frågan: Vad står det för siffror på ditt VISA-kort (inkl. de tre sista på baksidan)?

Sure, jag kan se det roliga i svaren. Även jag har sån där ”humor” som man ska ha nu för tiden. Men skrattet fastnar lite i halsen när det ändå känns som att det är en ganska tråkig människosyn som ligger bakom. Eller kanske snarare manssyn. Eller åtminstone man-på-internet-syn. Ja, många män på internet är dumma i huvudet. Men vissa söker bara lite kontakt. Man kan ju faktiskt tacka nej på ett snällt sätt.

Till de tjejer det berör: Bara för att ni är bortskämda med internet-uppmärksamhet så får ni inte tappa er ödmjukhet!