Nyckelord

ikea

Besöker

Nu börjar det så sakteliga bli ordning på lägenheten. Det är mest några hyllor kvar, som måste borras upp, vilket jag själv inte vågar göra eftersom jag är mån om lägenhetens värde.

I onsdags fick jag en IKEA-leverans innehållandes den tv-hylla som jag ska ha i sovrummet. Så jag byggde ihop den, fortfarande lite yr efter förkylningen (som för övrigt fortfarande inte är helt bra). Det gick åt en hel del svett och framförallt svordomar, men efter ett tag stod den faktiskt klar! Well, efter att jag hade satt några saker bakochfram och rättat till dem, alltså.

Det var bara en liten byrålåda kvar. Jag byggde ihop den ”inuti” själva tv-hyllan, och när jag var färdig slog jag givetvis i huvudet i taket på hyllan. Det är nånting speciellt med att slå i just huvudet. Det finns få saker som gör mig så vansinnig; speciellt om jag redan är uppe i varv efter flera timmars naket IKEA-byggande. Reptilhjärnan tog över, och jag skrek till och slog näven i hyllans tak. Varpå den sprack totalt… Varpå jag fick svår ångest… Varpå jag ringde IKEA och sa att den skadats vid leveransen… Varpå jag fick en ny igår, som jag byggde ihop utan raseriutbrott.

I brist på vettiga saker att blogga om så får jag dra ett skämt jag precis kom på alldeles själv. Jag förväntar mig minst en kaka.

Vet ni vad fåtöljförsäljaren på IKEA sa när kunden nös i butiken? … ”Provsitt”!

Badompompsh. Typ.

Jag har beställt ett sideboard från IKEA.

Sideboard är en möbel som används till serveringsbord, sideboardet kan även vara en barmöbel med drycker och glas bakom dörrar. Sideboard kan se ut på olika vis från enkla bord med med fyra ben till att var utrustade med skåp och lådor.

Mvh Wikipedia

I morgon har jag tagit ledigt för att ta emot leveransen från IKEA, samt bygga ihop åbäket. Det ska bli väldigt spännande. Nu var det ju här med min pessimism igen, men det skulle förvåna mig om allt går som det ska. Istället tror jag att något av följande händer:

  • IKEA har glömt min leverans. Jag väntar förgäves, men de ringer aldrig. Istället dricker jag mig full, somnar, och vaknar av att jag kissat ner mig.
  • IKEA levererar paketet och åker. Men när jag packar upp det hela märker jag att jag istället för ett sideboard har fått en bänkpress. Jag blir kraftigt deprimerad. Jag dricker mig full, somnar, och vaknar av att jag kissat ner mig.
  • Jag får mitt sideboard, men under själva bygget råkar jag slå mig själv på tummen med hammaren. Jag blir ilsken och sliter sönder tröjan, för att sedan dricka mig full och kissa ner mig.
  • Jag inser att jag byggt ihop hela sideboardet uppochned. I ren ilska sliter jag sönder skjortan och kissar sedan ner mig.
  • Jag lyckas bygga ihop mitt sideboard efter konstens alla regler, men på grund av den psykiska stressen av att följa en IKEA-manual hamnar jag i en psykos och ger mig naken ut i natten för att äta på andra människors ansikten. Jag döms till livstids fängelse och kissar följdaktligen ner mig.

Läste i Expressen om hur IKEA retuscherar bort samtliga kvinnor ur den Saudiarabiska katalogen. Två tankar om detta:

1. Vilka sjukt skillade Photoshoppare som jobbar på IKEA!

2. Då vet vi att IKEA är precis lika pengahungriga som alla andra företag. Alla sunda värderingar är som bortblåsta så fort man kan tjäna lite pengar på att vara andra kulturer till lags. För helvete. Visa lite stake istället, och bojkotta sådana jämställdhetsmässiga U-länder!

Jag fick precis ett samtal. Imorrn kommer det två stora starka karlar och levererar min soffa. Eller, jag hoppas för deras skull att de är två. Jag har hjälpt till att bära in den förra soffan, eftersom IKEA är snåla och skickar en person. Aldrig mer.

Jag tänker säga att jag är stelopererad om de så insinuerar att jag ska göra ett endaste handtag.