Nyckelord

idioti

Besöker

När jag åkte buss hem från jobbet så var det ganska fullsatt. Och ganska är en underdrift. Det var smockfullt med folk. Alla säten var upptagna. Faktum är att det var så pass fullt att folk fick rucka lite på sina principer. Vänsterpack fick sitta bredvid fascistsvin. Judar fick sitta bredvid nazister. Katter bredvid hundar. Leif GW Persson bredvid Björn Ranelid.

Hur som helst, mitt bland detta kaos av ihopträngda lemmar satt det ett smartskal. Han hade varit i affären och köpt frukt. Tre kassar frukt hade det blivit. Han satt i fyrsits-delen av bussen, och hade nu placerat en kasse på respektive säte. Så han och hans tre kassar hade ockuperat allting själva. Det som känns värst är inte att saftskallen gjorde så. Nej, det är nog att jag inte sa till. Jag bara stod och tittade ut, full av självförakt.

För övrigt; igår blev jag singel igen.

Tradera handlar om självbehärskning. Fick mail av Idiot nummer sex idag. Han krävde att få mellanskillnaden av fraktkostnaden insatt på sitt konto, trots att jag har skrivit att fraktkostnaden är en fast avgift som ska täcka frakt, emballage och hanteringskostnad. Allt enligt Traderas regler. Skulle jag inte skicka pengarna tillbaka så skulle han ge mig negativt omdöme.

Problemet är ju att negativt omdöme förstör så mycket för mig som säljare, att jag inte kan riskera det. Så jag MÅSTE alltså göra som han säger, trots att mina impulser säger att jag borde skicka ett mer än lovligt spydigt mail tillbaka. Tradera kommer få mig passiv-aggressiv i många år, tills jag en vacker dag går fullständigt bananas och spärras in på psyket. Tänk ”Mina jag och Irene”, typ.

Kan man stämma Tradera för sånt? Deras VD spärras in istället för mig? Inte? Fan.

Idiot nummer tre: Ungefär som idiot nummer två. Idioten vinner ett spel av mig, och mailar inom kort att han vill komma och hämta det. Jag meddelar då att jag tyvärr inte accepterar avhämtning, precis som det står i annonsen. Idioten svarar att han måste ha spelet innan fredag, då det är en födelsedagspresent åt hans bror. Jag svarar igen, vänligt men bestämt, att jag tyvärr inte accepterar avhämtning. Då blir idioten arg och börjar oförskämt tjafsa om att han ska komma och hämta det, annars vägrar han betala och dessutom ge mig dåligt omdöme. Ge mig dåligt omdöme trots att det är idioten som vägrar läsa annonsens riktlinjer!

Jag svarar att han har accepterat annonsens regler genom att bjuda på spelet, och att jag vill ha mina pengar för att inte tvingas gå vidare med det hela. Idioten önskar mig lycka till med att gå vidare. Jag svarar igen, och hotar med polisanmälan, då jag precis fått lära mig att Tradera själva skiter blankt i tvister på deras sida. Idioten svarar att HAN borde polisanmäla MIG eftersom jag tar ut en orimlig fraktavgift (50 kr). Jag svarar med att klistra in Traderas regler för fraktavgift där det tydligt står att den avgift jag  satt är helt normal.

Idiot nummer fyra: Vinner ett spel av mig på söndagen. Idioten skickar pengarna på måndagen. Pengarna når mitt konto på tisdagen, varpå jag skickar spelet på onsdagen. Jag mailar då idioten och meddelar att jag skickat spelet, och får som svar att det är jättedåligt att det tagit sån tid. Okeeeej? Sen när blev 24 timmar mellan att betalningen når mitt konto och jag skickar spelet en helt orimlig behandlingstid?

Idiot nummer fem: Vinner ett spel av mig för EN KRONA. Frakten ligger på 30 kr. Idioten mailar då mig och säger att det inte kostar 30 kr att skicka det spelet, utan 12 kr. Jag svarar att det är 30 kr som gäller. Idioten säger då att detta är ett orimligt fraktpris, 17 kr vore rimligare. Jag svarar att det är 30 kr som gäller. Inget svar.

Okej. NU är jag trött. Ett litet utdrag från min tankeverksamhet nyss:

*Inspekterar handtaget på dörren till balkongen* ”Hmm, varför har inte denna en såndär vit plupp man kan dra upp ovanför handtaget? Var har jag sett sådana…? Hmm… Ajuste, det var på fönstren ja…”

För några månader sedan skrev jag ett inlägg där jag klagade på folk som röker offentligt, och att jag av ren självbevarelsedrift borde ha rätt att gå fram och fimpa deras cigarett. Sen blev det en sjuhelsikes debatt.

Idag mötte jag ännu en sån där idiot, som stod och blåste rök rakt i ansiktet på en.

Och okej. Jag förstår att jag inte får gå och förstöra någon annans egendom. Men borde inte jag ha rätt att gå fram till rökaren, tydligt fisa åt vederbörandes håll, fläkta lite mot denne, och gå därifrån? På vilket sätt kan någon klandra mig?

Jag ser på TV-shop. Det handlar om den magnifike H2O vac, dammsugaren som klarar allt. Tydligen får man, om man beställer nu, en minidammsugare på köpet. På TVn visar de en man som står i sitt garage och har spillt en näve muttrar över arbetsbänken. Då tar han minidammsugaren och suger upp allting. Sen ser han nöjd ut, och sätter dammsugaren i hållaren.

Okej… Vem fan är så dum i huvudet? Varför tar han inte bara upp dem med händerna? Han står liksom där och suger upp dem, när de är bara några decimeter bort. Och han ser så otroligt utvecklingsstörd ut när han gör det.