Nyckelord

huvudvärk

Besöker

Jag har ganska länge haft problem med spänningshuvudvärk, ont i käken, och ibland knakande när jag gapar. Efter inte särskilt intensivt googlande har jag kommit fram till att jag förmodligen både gnisslar och pressar tänderna när jag sover. Det kan också förklara att jag inte vaknat utvilad sen nappflasktiden.

Så jag köpte mig en bettskena. En sån där man formar i kokande vatten. 349 kr på apoteket.

Igår testade jag den och det funkade väl helt okej. Men så av någon outgrundlig anledning tänkte jag ”fixa till” skenan lite, eftersom den enligt mig inte var perfekt. Så jag doppade ner den i kastrullen igen. Kokade lite.

Idag gick det inte lika bra, kan jag säga. Jag tror att jag klöktes fem gånger medan jag försökte forma skiten mot mina stackars bissingar. Nu ligger jag här och mår illa. Kräkreflexen känns mer retad än hos en bögporrskådis.

Jag är hemma sjuk idag. När jag vaknade hade jag en huvudvärk som inte var av denna världen. Det bara dunkade i hela pannan. Nu har den mer övergått i något slags dovt pulserande. Nåväl. Om kontakten med mig tappas så kanske ni måste beställa ambulans, och därför bifogar jag en bild med alla symptom, så blir det lättare att informera alarmcentralen.

Amatörläkare, förenen eder! Nu ska vi ställa diagnos.

Vad sjutton är det för fel på mig? Jag mår dåligt i stort sett varenda dag.

 • Yrsel. Känns periodvis som att allt snurrar, och det blir svårt att fokusera på saker.
 • Huvudvärk. Av spänningstyp; det känns som ett tryck i hela huvudet, men speciellt mellan ögonen och längst upp i nacken.
 • Ont i nacken. Är troligen orsaken till huvudvärken.
 • Trötthet. Extrem sådan. Så pass att det svider i ögonen, oavsett hur mycket jag sover. 6 timmar? 10 timmar? Spelar föga roll.
 • Illamående. Var värre förut, men det finns perioder med sånt nu också. Har sällan någon riktig matlust.
 • Muskelvärk. Ingen jättevärk, men som en lättare träningsvärk, främst i vaderna.
 • Feberkänslor. Men jag har aldrig någon feber. Jag kan komma hem en kväll och känna mig helt förstörd, och så tar jag tempen… 36,7. Som max har jag haft 37,2. Och det är inte heller någon feber.

Så, vad kan detta vara för något? Mina teorier är som följer.

 • Mycket troligt: En kombination av stillasittande jobb, dåliga matvanor, obefintlig träning, och sexuell undernäring.
 • Troligt: Ångest. Jag vet inte riktigt varför jag skulle ha ångest, men mina fobiska personlighetsdrag har tidigare orsakat mer av den varan, då jag t.ex förut tyckte det var hemskt att åka till och från jobbet. Detta har jag nu kommit över till 90%, men det är möjligt att det finns kvar något undermedvetet som ställer till det.
 • Mindre troligt: Någon sorts sömnstörning, som gör så att jag är trött trots att jag sovit. Jag tänker typ sömnapné eller tandgnissel (förklarar även huvudvärken). Dags att köpa en sån där sexig bettskena?
 • Otroligt: Utmattningsdepression (i folkmun kallat ”att vara utbränd”). Detta har jag funderat en hel del på, men det är fortfarande rätt otroligt.
 • Mycket otroligt: Cancer på något ställe som inte orsakar några typiska cancersymptom.
 • Typ rätt omöjligt asså: Någon bristsjukdom. Det har jag tagit ett gäng med prover för, och allt var perfekt. Jag äter dåligt, men jag tar i alla fall vitaminer.

Vad säger ni? Är jag nära döden eller bara lite otränad? Betting starts now!

Det är vid såna här tillfällen jag önskar att jag drack. Då skulle jag ha något att skylla på, istället för att sitta och vara hypokondrisk.

Annars då? Idag är det måndag och jag har helt tokigt mycket att göra på jobbet. Men jag måste ägna en stund åt att berätta något historiskt. Är ni med? I morse… Ni är fortfarande med va? Bra. I morse tog jag, för första gången någonsin, med mig hemmagjord frukost för att äta på jobbet! Två mackor med ost, och en festis till det.

Som alla framgångsrika bloggare brukar skriva för att få kommentarer: Vad ska ni göra idag?