Nyckelord

helg

Besöker

Jag kanske har Aspergers syndrom eller något, men jag har aldrig fattat det här med att festa utan att ha en anledning. Jag fattar bara inte grejen. Hur kan vissa människor ha som största intresse att gå ut flera gånger i veckan, och sen bara dricka en stor mängd alkohol?

Jag fattar inte det roliga med det. För mig är festande nånting man gör när man ska fira något. När man tagit studenten, när man fyller år, när man vunnit på lotto, eller när man varit med om sin första trekant. Inte för att fira att det är helg.

Newsflash: Det är för fan helg varje helg!

Fredagkvällen i den Werneriska residensen spenderades på högtflygande sätt. Efter en snabb tur på apoteket och sedan den lokala matvaruaffären var jag glad i hågen påväg hem.

Där tittade jag lite på televisionsmottagarapparaturen, och postkodmiljonären. Den äckligaste lilla 19-åriga läkarstudent till tjej som någonsin suttit i en stol satt och svarade på frågor där. Vilken besserwisser. Vilken äckeltös. Läkarstudent också. Typiskt det jag brukar kalla ”civilingenjör-syndromet”, där man pluggar till något bara för att det anses vara status och ge bra med pengar. Inte för att man har en aning om vad jobbet faktiskt innebär. Vad är ens en civilingenjör? Det kan ju vara vad som helst, men det alla vet är att det ger bra betalt. Trams. Men okej, det är en annan debatt.

Jag fick med mig tre nya produkter att recensera, och det ska jag göra nu. Min middag, min efterrätt, och min nya medicin.

Grandiosa X-tra allt Gudfadern. En rejäl slant, 550 gram kärlek och dagsbehovet av kalorier för en mindre afrikansk stam.

Jag ska vara ärlig direkt. Den här pizzan… är något av det godaste jag ätit när det gäller ugnspizza. Krispig, inte för torr, och med många goda smaker. Man fortsatte att äta som vore man besatt, trots att mättnaden infunnit sig. Inte bra för den lilla fetman kanske, men gott var det. På minussidan kanske man kan tycka att den är något för stor för att vara till en person (och kanske för liten för två personer). Jag menar, den får knappt plats på en normalstor IKEA-tallrik. Men ändå, mycket bra jobbat. Mycket gott.

Efter det var det dags för efterätt. Dessert. Snacks. Fredagsmys. Kalla det vad ni vill.

Estrella Double Cheese & Chili. Estrellas nya chipssmak som det lobbas flitigt för i tv. Och var den så god som det sägs? … Nej. Inte särskilt god alls faktiskt. Estrella har gjort det klassiska misstaget när man introducerar en chipssmak med ost, och använt för mycket och för stark ost. Detta orsakar att chipsen får en distinkt bismak av spya. Hey, nu är ju inte jag så himla kräsen, så jag åt upp hela påsen. Men jag grät under tiden. Nästan. Hur som helst, jag kommer inte köpa dessa chips igen.

Medicinen då? Jag har ju fått svårartad könsherpes, så… Nej, nu skojar jag. Jo det gör jag! Min kära mor berättade för mig att det precis släppts en ny receptfri medicin för IBS och funktionell dyspepsi. Den måste ju testas.

Således: Iberogast. Den har sålt som smör i tyskland, och började i april-maj säljas här i Svea rike. Tydligen innehåller den bara extrakt av olika växter och örter, så det finns aldrig någon risk att få biverkningar som multiorgansvikt och liknande. Dessutom är det i form av ”orala droppar”. Det står så på paketet. ”Orala droppar”. Tack gode gud att det inte var anala droppar, tänkte jag. Då hade jag nog inte köpt det.

Hur som helst, jag tog några droppar och testade. Själva dropparna smakar som jag skulle kunna tänka mig att bensin med mintsmak smakar. Men fungerar det? Jag vet faktiskt inte. Jag upplevde någon slags funktionsändring av min mage igår, men jag vet ännu inte om det är bra eller dåligt. Jag får nog testa lite mer. Iberogast får en trea i betyg så länge.

Vid tio-tiden på fredagkvällen började jag se ”Gökboet”, men stängde av efter en sisådär tio minuter då jag kände att ögonen gick i kors. Det fick bli sängen helt enkelt. Jag är en pensionär i en 24-årings kropp.

Ber om ursäkt för dåligt bloggande igen, men jag har faktiskt ett liv och kan inte sitta och tillfredsställa era löjliga underhållningsbehov hela tiden! Fattar ni det?! Jag är en vuxen karl! Ni äger inte mig! Ni är inte min riktiga pappa!!!

Eh. Ja.

I helgen: Träffade Mimmi, och vi hade en helt tokigt mysig helg med huddingepromenader och filmtittande och soffgosande och myspratande och liknande. Jag gillar’t och ’na väldigt mycket.

Igår: Skulle till jobbet på morgonen. Allt var frid och fröjd. På stationen får jag plötsligt väldigt ont i magen. Alltså, VÄLDIGT ont. Jag bara stod och stampade i marken och trodde jag skulle svimma. Efter en stunds sittande med huvudet mellan knäna gick det över, och övergick till att bara göra ganska ont istället för väldigt ont. Jag gick då hem, sjukskrev mig, och spenderade dagen med att stirra i taket, och vara allmänt illamående.

Nu: Ligger och samlar krafter inför det som i alla tider kommer att kallas Det Stora Tacosätandet i Huddinge.

Jag måste bara säga… att jag har haft världens mysigaste helg med Mimmi. En helg med mycket mys, mycket film, och faktiskt ett konstmuseibesök. Det känns tokbra, och jag vill bara ha mer. 🙂

Igår satte jag ut annons på min gamla stationära dator som jag inte rört på ca åtta månader. Idag ska en kollega hämta upp den; 7000 får jag.

Jag lyckades för övrigt med konststycket att, när jag skulle tömma datorn inför försäljningen, radera alla mina bilder på mig. Så nu är de för evigt borta. Det känns väl SÅDÄR kul. Så här kommer en kort guide för hur man gör detta:

  1. Bestäm dig för att tömma datorn på filer, och föra över allt viktigt till din externa hårddisk.
  2. Tänk ”äh, varför kopiera? Jag kan ju klippa ut och klistra in istället, när jag ändå ska ta bort filerna från datorn sen.”
  3. Klipp ut bilderna från datorn och klistra in dem på din externa hårddisk.
  4. Få ett felmeddelande när du har fört över klart.
  5. Ignorera detta.
  6. Koppla in den externa hårddisken till din laptop.
  7. Få felmeddelande även där, och information att vissa filer på disken är korrupta.
  8. Säg ”ja” på frågan om Windows ska försöka laga dessa.
  9. Upptäck att du nu har en enda korrupt fil på 32 kilobyte istället för dina bilder.
  10. Förbanna valfri gudabild och/eller teknikföretag.

Tadaa! Nu tror jag att jag ska köpa en ny laptop för att trösta mig.

Helg [hel´j]: Spendera hela dagen med att ligga i soffan med sina favorittofflor på fötterna, sträckse första säsongen av Malcolm in the Middle på laptopen, och sedan laga micrade köttbullar och potatissallad till middag.