Nyckelord

halsfluss

Besöker

Hörni! Nu får ni inte hoppas allt för mycket, men det finns faktiskt chans (eller risk, för de som är lagda åt det hållet) att jag kommer att överleva den här Halsflussen of Doom +2™. Jajamensan! Nu ikväll känner jag mig nämligen aningens aning bättre i halsen. Nu gör det bara ont när jag sväljer, inte helvetiskt ont. Jag lär nog vara hemma från jobbet imorgon också, men förhoppningsvis är det helt bra till på torsdag. Prisa Herren!

Förresten, om eventuella radikalfeminister och könsneutralitetsförespråkare ursäktar för ett ögonblick, så kände jag mig väldigt omacho för en stund sen. Jag låg i soffan och tittade på film. ”Stekta gröna tomater” blev det, ett gammalt 90-talsdrama (och om ni ursäktar igen så skulle det väl kunna kallas tjejfilm – men jag gillar ju sånt). Eftersom  halsen fortfarande gör lite ont så hämtade jag glass, som jag åt med sked, direkt ur förpackningen. Efter en stund fann jag mig själv med att snyfta lite, eftersom filmen har sina sorgliga partier.

Plötsligt såg jag mig själv utifrån. Jag låg och grinade till en ”tjejfilm”, samtidigt som jag slevade glass direkt ut burken. Vadå jag, en klyscha?

halsflussfml

Eftersom jag förmodligen inte kommer att vara den siste att få halsfluss så tänkte jag nu vara allmänt godhjärtad och dela med mig av vad man kan äta och inte äta. Allt baseras givetvis på empiriska studier från min sida.

  • Te med honung: Gör ont när man sväljer.
  • Glass: Gör ont när man sväljer.
  • Pringles-chips med ostsmak: Svider i svalget och gör ont när man sväljer.
  • Pizza med texmex-kryddning: Svider i svalget och gör ont när man sväljer. För övrigt ett helt hjärndött val.
  • Baguette med färskost: Smulorna skapar ett rivjärn som gör att det… ja, svider i svalget! Och så gör det ont när man sväljer.
  • Sin egen jävla saliv: Gör ont när man sväljer.

Så… Ja. Horliv.

Halsflussen blir bara värre och värre. Nu känns det som en konstant brand svalget. Så nu ska jag till närakuten och få en tops nerkörd i halsen. Kanske mer än så, om doktorn är snygg. Eh.

Nu får vi be för att det är virus och inte bakterier som orsakat det här. Har ingen lust att behöva ta antibiotika och paja magen om möjligt ännu mer än dess vanliga status.

13.25: Nu varit hos läkaren. Det är virus. Så bara att gilla läget, tar 1-2 veckor innan jag är frisk. PS. Jag klöktes när han körde ner topsen i halsen.

halsmandlarHalsen är idag ännu värre än igår. Det känns ungefär som att bli bränd i svalget med en tändare varje gång jag försöker svälja. Först var det bara på ena sidan, men nu har det spritt sig. I morgon är väl hela jävla huvudet infekterat. Dessutom var jag smart nog att peta på ena halsmandeln, för att kolla om den var förstorad. Det var den, och jag råkade slinta med fingret så att jag liksom skar i den med nageln. Då blev det absolut INTE bättre, kan jag säga.

I natt nojade jag järnet. Ni vet såna där nojor som man vet inte är logiska, men som man ändå inte kan låta bli att noja om? Klockan var väl tre på natten, och jag kunde inte sova. Jag var övertygad om att halsen långsamt skulle svälla igen, varpå jag skulle dö i sömnen. Jag var helt säker! Somnade jag så skulle jag inte vakna nåt mer. Jag googlade ”dö i sömnen” men hittade ingenting (kanske för att det inte hänt någon människa i världshistorien).

Nu har jag i alla fall varit nere och handlat lite glass. För ja, har man ingen slav, flickvän eller mycket väldresserad katt, så får man gå ner i den bitande snöstormen och göra det själv. Ett tag trodde jag att jag skulle svimma i affären. Tycker ni synd om mig nu? Bra.

Jag är hemma sjuk. Har fått vad jag antar är halsfluss. Det gör så pass ont att svälja, att hela kroppen krampar för nån sekund varje gång. Däremot har jag väldigt lite feber, ibland ingen alls. Ska det vara så? Hur som helst mår jag inget vidare.

Såhär ser man ut då. Om ni undrar varför jag ser så blek ut så är det för att… jag ser ut så. Minns att en läkare skulle känna på magen en gång när jag var där på hälsoundersökning, och utbrast ”du är ju vit som ett lakan!”

2013-11-08 14.16.21

I natt drömde jag en märklig sak förresten. Jag och en massa ungar var hemma på filmkväll hos min mamma och hennes man. En av ungarna tittade så intensivt på filmen att han hällde cola i både glaset och i skålen med godis. ”Men ditt retard” sa jag, varpå alla blev förbannade och sa att man inte säger så. Då blev jag ledsen och gick hem. ”Jag ska ta livet av mig!” skrek jag, och gick ut och lade mig i skogen. Sen vaknade jag, fullt levande.