Nyckelord

gröna lund

Besöker

Igår var jag på evenemang tillsammans med jobbet. Jag har ju inte hängt med på såna saker de senaste åren, eftersom jag ibland fått ångest av sociala saker, främst ätande bland folk. Men igår var vi på Gröna Lund och körde femkamp (som blev sjukamp). Jag placerade mig väl ungefär i medel på de flesta grenar, förutom i en där man skulle banka på en knapp för att skjuta bollar i ett stort hål. Jag fokuserade på hålet (that’s what he said) och märkte att ingenting hände. Det visade sig att jag stod och bankade på bara bordet.

Hur som helst gick det hela förvånansvärt bra. Tillochmed middagen. Jag hade varit lite orolig, men det hela gick som smort. Jag käkade två portioner grillbuffé helt utan problem. Jag kände inte ens den där bekanta femsekunderspanikångesten! En stor seger för mig själv, måste jag säga.

Förresten: Ikväll blir det, enligt traditionen, live-bloggande till Eurovision Song Contest! För den som nu är intresserad av sånt. Jag kan väl inte påstå att jag lever för det där, men det kanske kan bli lite småkul.

Ja! Idag var jag alltså på Gröna Lund med några vänner. Mycket trevligt var det. Dock är jag inte, och har aldrig varit, något fan av tivolin. Jag åker typ ingenting. Varför, undrar ni? Dels är jag höjdrädd, och dels är jag orolig att bli illamående. Så varken höga eller snabba saker funkar. Vad finns då kvar? Radiobilarna och lustiga huset, kan jag berätta.

Innan vi möttes upp så raggade jag lite på tjejen i presentbutiken. Vi småpratade lite och jag sa ”vi kanske ses sen”. Det gjorde vi inte.

Mina kompisar åkte Pop Expressen. Under tiden vaktade jag deras väskor och kläder. Såhär såg jag ut då.

Vad har hänt med Gröna Lunds clowner? Okej om det är en snubbe på styltor som går omkring och vinkar åt barnen. Men vad är detta? Ett träskmonster! Han/hon/den/det har nog skrämt livet ur många ungar i sina dagar.

Hörni… Angående veteranbilarna… Har de blivit mindre eller är det jag som har blivit större?

Sen vann jag en gitarr i ett lyckohjul! Det var dags efter att ha spenderat 250 kr där. Även här raggade jag på tjejen i ståndet, och jag uttryckte mitt missnöje med att inte vinna. Hon sa att hon hoppades att jag skulle göra det, men inte bringade hon tur inte. ”Vi ses sen” sa jag. Det gjorde vi inte.

Killen i bakgrundens lobotomi ser ut att ha gått rätt dåligt, för övrigt.

Sedan åkte jag hem, lade mig på soffan, och skrev detta. En sån dag!