Nyckelord

funderingar

Besöker

Jag är lite småstressad om dagarna, sådär undermedvetet där man går och grubblar.

Anledningen är att jag vill flytta. Byta upp mig lägenhetsmässigt. Jag vill komma närmare stan, slippa pendeln, gå ner i avgift (just nu betalar jag 5000 spänn i månaden till föreningen, which kind of sucks), och eventuellt få en trea om möjligt.

Problemet är bara att det är mycket som måste klaffa för att det ska gå.

Dels måste jag beställa en värdering av lägenheten. Dels måste den värderas till så mycket som jag tror, men inte alls är säker på, att jag kommer att få – annars kommer jag inte kunna köpa en lägenhet i den prisklass jag vill ha. Dels måste jag beställa nån sorts flyttförsäkring så jag slipper betala dubbla avgifter. Dels måste jag hitta en lägenhet jag gillar. Och dels måste ingen bjuda över mig.

Ja, jag vet, det är I-landsproblem allting. Så stäm mig då! … Eller nej förresten, gör inte det, jag behöver pengarna.

Hörni. Jag har funderat. Har ni tänkt på att i alla tuggummireklamer tar alltid huvudrollsinnehavaren TVÅ tuggummibitar på en gång? Varför är det så?

Jag fattar ju att det är ett säljknep för att alla zombiemänniskor utan egen vilja kommer indoktrineras och göra likadant, så att tuggummiföretagen får sålt dubbelt så mycket. Men om det nu är så att man ”ska” ta två bitar, varför kan de inte bara göra bitarna dubbelt så stora och ha hälften så många per paket?

Jag blir tokig på detta! Tänker skriva ett argt brev!

tuggummi-reklam

Jag köpte precis lite lunch. På vägen tillbaka till kontoret såg jag nånting rödbrunt på hissgolvet. Det visade sig snart vara ett löv, men först tyckte jag att det såg ut som en soltorkad tomat.

Då började jag att fundera lite. Varför heter det soltorkade tomater? Är det någon skillnad på tomater som torkats i solen och tomater som torkats via någon avancerad tomattorkningsapparat?