Nyckelord

förbokning

Besöker

Fortfarande inget Wii U skickat, sådär en timme innan deadline (posten går 16, efter det är det omöjligt att få nånting dagen efter). I tyst desperation gick jag in på deras Facebook-sida, där jag till både fasa och förskräckelse får läsa om flera kunder som varit i kontakt med CDONs kundtjänst, och av dem fått information att det inte finns några fler Wii U i lager. Dessa är slut sen länge. Spännande, eftersom jag pratade med en kundtjänstmedarbetare som glatt svarade att jag – om inget oförutsett händer – skulle få min konsol imorgon.

Så det blir ingenting förrän nästa leverans kommer, och detta kan de inte svara på när det sker. Om jag inte hade avbeställt min bokning hos Webhallen hade jag haft en konsol imorgon, men nu är det slutsålt även där – liksom hos alla andra nätbutiker.

Nu ska jag åka och bajsa i deras postbox.

Jaha, nu har jag tydligen bestämt mig för att sitta uppe halva natten, i väntan på att kunna förboka nya iPhone 5 hos Telia. Vid tolvslaget släpps det. Och jag sitter här i en fruktansvärt naiv tro att jag ska hinna roffa åt mig ett exemplar innan de som om möjligt har ännu mindre liv har gjort det.

Men jag vet nog hur det blir. Jag sitter där och uppdaterar sidan, som ett förväntansfullt barn. En nanosekund efter klockan slår 00.00 brakar hela sidan sönder, men alla som besökte den hann förboka sig en telefon.

Utom jag.

Så beger jag mig ut i kylan, gravt deprimerad över att ha blivit utan. Jag bryr mig inte ens att sätta på mig kläder, utan vandrar vilset ut i natten i bara kalsonger. ”JAG VILLE BARA HA EN TELEFON!!!” ropar jag ut i mörkret.

Men ingen svarar. Det finns ingen telefon där. Ingen telefon till Daniel.