Nyckelord

flytta

Besöker

Den här låten (ja, jag vet att det är en cover, men den är bättre än Sundströms original) känns lite som mitt livs tema de senaste månaderna. Denna eviga väntan och detta eviga nojande.

I morgon blir jag i alla fall officiellt ägare till nya lägenheten i Bromma. Ska till mäklaren och få nycklarna, så sen bär det av dit för att inspektera det hela. Jag förväntar mig något slags kaos; typ att jag öppnar en skåplucka och ser att det vimlar av kackerlackor däri. Eller märker att hela lägenheten är rutten. Något fel måste det vara! Eller Jag får ju inte bli nöjd, eller hur? Då tillbakabildas universum. Och det blir inte kul för nån.

Här kommer dock lite positiva nyheter: Det blir flytt! Närmare bestämt den 31 Januari 2014. Då flyttar undertecknad till Brommaplan!

Jag fick lägenheten jag ville ha, en tvåa på 54 kvadrat, efter ganska intensiv budgivning i ett par dagar. Bilder kommer!

Eller ptja, det är ju inte helt bestämt än. Men om allt går som jag vill så blir det så, innan året är slut.

Jag har bestämt mig att jag vill bo nånstans i Bromma. Det är gröna linjen, hyfsat lugnt, och ganska bra rykte. Så idag skulle jag gå på två visningar. Först åkte jag till Abrahamsberg, där det fanns en riktigt fin lägenhet. Men efter att ha inset att den låg typ tio minuter från tunnelbanan kände jag att det fick vara. Jag gick till området, hittade inte ingången, och gick sen hem. Kalla mig Stockholmsbortskämd, men jag tänker inte bo så långt från kommunikationerna. Dessutom gillade jag inte Abrahamsberg, det såg allmänt tråkigt ut.

Så jag åkte en station till, till Brommaplan. Och där kände jag på en gång att jag ville bo! Jag blev kär i Brommaplan efter bara några minuter. Och jag hade ju lite tid på mig, eftersom visningen jag hade dissat låg tre timmar före den andra jag skulle gå på. Så jag satt där och tittade på folk. Givetvis har även Brommaplan en dragspelsgubbe. Och GISSA vad han spelade för melodi? Japp, Gudfadern!

Meningen var att jag skulle göra ett ordentligt ”Min dag i bilder”-inlägg av det här, men för det första så glömde jag bort alltihopa, och för det andra så såg jag helt plötsligt att jag bara hade 6% batteri kvar. Så den här bilden blev allt jag lyckades ta. En Brommaalkis med ett rejält ass crack. Men det är ju inte så illa, det heller!

brommaalkis

Nästa söndag är det två visningar till, så vi får se vilket som känns bäst. Det står mellan tre stycken med varsin nackdel:

  1. En trea som ligger typ en minut från t-banan. Men den har bara ADSL. Alltså inget fiber. Inte ens Com Hem. Då får jag gå från 100 mbit till max 24. Ouch. Dessutom varken tvätt- eller diskmaskin.
  2. En tvåa som ligger tre minuter från t-banan. Har fiber, diskmaskin och tvättmaskin. Men den ligger en halv trappa upp. Jag vill inte att folk ska kunna glo in när jag ligger och power-onanerar i timtal.
  3. En tvåa som ligger tre-fyra minuter från t-banan. Har fiber, diskmaskin och tvättmaskin. Men planlösningen var lite märklig, och den har en enorm köksfläkt som tar förstör öppenheten lite.

Men vi får se. Det ser i alla fall ut som att jag kommer att ha råd med det jag vill.

Jag har ett vitrinskåp där jag förvarar alla mina samlarprylar av nördkaraktär. Just nu, eftersom jag vill och ska flytta, så har jag börjat packa ner sakerna i en stor flyttkartong. Varsamt lindar jag in varje japansk samlarfigur i toalettpapper (thank fuck att jag köpte ett 24-pack Lambi för inte länge sen) och lägger den sedan i kartongen, staplad som tetris.

Nyss hade jag dörren till skåpet öppet en liten stund, när jag fick se Salahuddin sitta i närheten. Jag pekade mot de kvarvarande figurerna och förklarade så pedagogiskt jag kunde: ”Om du går in där så blir det inte nådigt”. Jag trodde väl inte att han frivilligt skulle gå in bara för sakens skull. Men det tog nog bara tio minuter, sen hörde jag ett krasch, en duns, och en katt som försökte ta sig upp på de olika hyllplanen.

Jag passade på att stänga dörren i nån halv minut eller så. Då var det inte lika roligt att vara där, tyckte han. Men han måste lära sig orsak och verkan!

salahuddincaptured