Nyckelord

flytt

Besöker

Ikväll var jag i Bromma och mätte lite. Min penis är lika lång där. Fascinerande!

Haha. Ha. Heh. Nej, jag mätte de olika rummen, eftersom jag var ganska säker på att soffan inte kommer att gå in på det sätt jag vill ha den. Men efter några drag med måttbandet insåg jag att det räcker med råge. Det är t.o.m större än min nuvarande lägenhet, på sina ställen! Mycket nöjd. Och det hela kändes klart bättre idag; kanske handlade allt om att det var så jävla kallt sist. Nu var det inte nyvädrat (jag antar att det var det) utan helt normal temperatur.

Några nackdelar finns dock kvar:

  • Jag insåg att jag är höjdrädd från balkongen. Det är inte superhögt upp; tredje våningen, men jag blev alldeles skakis av att stå där. Trodde inte att min höjdrädsla var så pass illa. Nåväl, det kanske växer bort. Är ju van att bara ha typ tre meter ner.
  • Det finns en spegeldörr till den inbyggda garderoben i sovrummet. Den kärvar lite.
  • Kattlådelösningen jag hade tänkt ha (en HOL-förvaringspryl från IKEA) kommer att bli för stor för att ha i hallen. Jag får köra på bara kattlådan.
  • Bredbandsuttaget sitter som vanligt helt åt helvete till. Nämen absolut, installera det gärna så att det är så nära köket som möjligt, vad som helst utom i närheten av vardagsrummet, där har man aldrig några teknikprylar. Så det får bli skarvsladd-bonanza. Nåväl.

I övrigt kanske det möjligen kan bli bra, detta.

Nu är lägenheten såld! Mäklaren har haft ett helsike de senaste dagarna, med fyra personer som ingen velat lägga accepterat pris. Men så plötsligt ringde ett femte par och lade ett bud. De andra drog sig ur. Så snabbt som attan skrevs det papper, och nu är flytten i alla fall ett faktum!

Nackdelar: Jag måste ligga ute med två månaders avgifter till föreningen, á 5001 kr styck. Dessutom måste jag ringa banken och lösa mina bundna lån, vilket lär gå på en sisådär 15 000 kr.

Fördelar: Det blir flytt! Och jag har gått med 515 000 kr vinst (efter mäklarens arvode) på den här lägenheten. Thank God för Stockholms skeva bostadsmarknad.

Lite trist att det inte blev budgivning, men hur som helst fick jag skiten sålt.

Här kommer dock lite positiva nyheter: Det blir flytt! Närmare bestämt den 31 Januari 2014. Då flyttar undertecknad till Brommaplan!

Jag fick lägenheten jag ville ha, en tvåa på 54 kvadrat, efter ganska intensiv budgivning i ett par dagar. Bilder kommer!

Jag hoppas verkligen att jag får den där lägenheten jag är spekulant på. Jag hoppas så mycket att jag riktigt får ont i magen av nervositet. Tänk om nån jävel tar den mitt framför ögonen. Då blir jag kvar här i Huddinge, på obestämd framtid.

Det känns som att jag kanske skulle kunna bli lite mer harmonisk i Bromma. För det är jag verkligen inte här. Tvärt om. Jag går omkring och småhatar människor, för att de inte vet hur man beter sig. De går för långsamt. De har inte bestämt sig vad de ska beställa när det blir deras tur i McDonalds-kön. De börjar fippla med plånboken först framme hos busschauffören. Herregud förbered er!!!

Jag märker ganska ordentligt att jag har sån där Stockholmsstress i kroppen. Har jag bråttom till nåt egentligen? Nä, ganska sällan. Dessutom har jag börjat irritera mig på saker som går emot naturens lagar. Jag har liksom helt orimliga krav på hur saker ska fungera. Idag skulle jag packa ner fyra stycken 50 centiliters flaskor läsk i en kasse, och sedan trycka ner typ femton vadderade kuvert. Kuverten skulle längst ner i kassen. Allt skulle ske inom fem sekunder medan jag stod i Coops snabbkassor.

Det gick givetvis inte, utan flaskorna ramlade ju omkull så att kuverten inte gick ner. Varpå jag svor ganska ljudligt, och kände mig stressad. Det är såna där saker som jag hoppas kan bli lite bättre när jag kommer till ett lugnare område. Om inte så får jag väl säga upp mig från jobbet, sälja allt jag äger, och bli ett med naturen uppe i de norrländska skogarna.

Min mamma ska flytta till Sydafrika, och i morgon åker hon. I tre år ska hon och hennes man vara där, medan jag sakta svälter ihjäl här hemma och slutligen avlider i min egen avföring. För hur ska jag klara mig utan mamma? MAMMAAAA! HJÄLP! … Nej. Det ska nog gå bra.

Själv ska jag åka dit i november, och stanna i två veckor. Mamma bokade biljetter häromdagen, och meddelade glatt på telefon att jag ska åka med Ethiopian Airlines… Ethiopian fucking airlines. Fy fan vad obehagligt. Etiopien är ett land med barn magra som åkerspöken och allmän misär. Så när jag hör om deras flygbolag så tänker jag mig en gammal dubbeldäckare från forna Sovjet, köpt på svarta marknaden, och där halva skrovet är lagat med metallrester från soptippen.

Dem ska jag åka med. Det ska bli mäkta spännande att se om jag överlever detta. Men de kraschade senast i Februari (där 90 pers dog), så blixten slår väl inte ner på samma ställe med så pass jämna mellanrum?

ELLER?