Nyckelord

Filip och Fredrik

Besöker

I natt drömde jag att jag precis hade fyllt år, mycket äldre än vad jag egentligen är, och nu var ute och firade detta med inga mindre än Filip och Fredrik. Vi var på något snuskigt hak tillsammans med säkert sju andra män i samma ålder. Där satt vi nu och snaskade på varsin hamburgare.

En av dessa män var lite småstörig, så när han skulle gå och hämta mer fanta visade jag mitt missnöje inför hela gruppen: ”Alltså, kan ingen döda honom?”

Filip och Fredrik blev upprörda. ”Döda? Varför säger du så? Vadå döda?” frågade de äcklat. Märklig stämning uppstod. Sen vaknade jag. Varför drömmer jag om anstiftan till mord?

Idag betedde jag mig som ett riktigt praktmongo på pendeltåget. Jag har för övrigt märkt att en stor del av allt jag bloggar om handlar om saker som händer på tåget. Man skulle kunna tro att jag är en nomad; men det är nog mest så att tågresan är dagens mest spännande händelse för mig.

Hur som helst. Jag satt och lyssnade på min nya upptäckt och glädjeämne i livet – Filip och Fredriks podcast (som visserligen funnits i två år, men je suis en retard). De pratade om att det går ett rykte om att Gösta Ekman skickade ett julkort där hans fru gav honom oralsex, och sen spann de vidare på vad de skulle vilja se på ett julkort. Jag fann mig själv med att sitta och skratta rakt ut, och att alla resenärer inom några sittplatsers radie vände sig om och tittade på mig. Blickarna sa inte direkt ”han lyssnar nog på Filip och Fredriks podcast”, utan snarare ”ringer man 112 eller 11414 för att prata med akutpsykvården”.

Så ja, det var ju succé som vanligt.