Nyckelord

Estrella

Besöker

Nu är de här!

… Eller rättare sagt, för några veckor (månader?) sen var de här, men eftersom jag är så långsam så har jag inte smakat dem förrän nu.

Det handlar alltså om chips med cheese burger-smak. Typ… Smaken av ostburgare, grillade i en amerikansk diner där svettiga truckförare möts för att käka och diskutera sånt truckförare brukar diskutera. Ugandas utrikespolitik t.ex. Nåja. Beskrivningen av chipsen låter inte dum alls.

Och… ja. De smakade ungefär som väntat. Fruktansvärt äckligt.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på VAD de smakar, men inte tusan är det några hamburgare. Möjligtvis hamburgare som någon stampat på. Barfota. Och sedan malt ner i en rostig köttkvarn. För att slutligen fritera i solrosolja.

Slutbetyget blir… Ja, det blir nog 10 av 349 ledamöter, med en stark inrådan att inte köpa denna produkt.

Fredagkvällen i den Werneriska residensen spenderades på högtflygande sätt. Efter en snabb tur på apoteket och sedan den lokala matvaruaffären var jag glad i hågen påväg hem.

Där tittade jag lite på televisionsmottagarapparaturen, och postkodmiljonären. Den äckligaste lilla 19-åriga läkarstudent till tjej som någonsin suttit i en stol satt och svarade på frågor där. Vilken besserwisser. Vilken äckeltös. Läkarstudent också. Typiskt det jag brukar kalla ”civilingenjör-syndromet”, där man pluggar till något bara för att det anses vara status och ge bra med pengar. Inte för att man har en aning om vad jobbet faktiskt innebär. Vad är ens en civilingenjör? Det kan ju vara vad som helst, men det alla vet är att det ger bra betalt. Trams. Men okej, det är en annan debatt.

Jag fick med mig tre nya produkter att recensera, och det ska jag göra nu. Min middag, min efterrätt, och min nya medicin.

Grandiosa X-tra allt Gudfadern. En rejäl slant, 550 gram kärlek och dagsbehovet av kalorier för en mindre afrikansk stam.

Jag ska vara ärlig direkt. Den här pizzan… är något av det godaste jag ätit när det gäller ugnspizza. Krispig, inte för torr, och med många goda smaker. Man fortsatte att äta som vore man besatt, trots att mättnaden infunnit sig. Inte bra för den lilla fetman kanske, men gott var det. På minussidan kanske man kan tycka att den är något för stor för att vara till en person (och kanske för liten för två personer). Jag menar, den får knappt plats på en normalstor IKEA-tallrik. Men ändå, mycket bra jobbat. Mycket gott.

Efter det var det dags för efterätt. Dessert. Snacks. Fredagsmys. Kalla det vad ni vill.

Estrella Double Cheese & Chili. Estrellas nya chipssmak som det lobbas flitigt för i tv. Och var den så god som det sägs? … Nej. Inte särskilt god alls faktiskt. Estrella har gjort det klassiska misstaget när man introducerar en chipssmak med ost, och använt för mycket och för stark ost. Detta orsakar att chipsen får en distinkt bismak av spya. Hey, nu är ju inte jag så himla kräsen, så jag åt upp hela påsen. Men jag grät under tiden. Nästan. Hur som helst, jag kommer inte köpa dessa chips igen.

Medicinen då? Jag har ju fått svårartad könsherpes, så… Nej, nu skojar jag. Jo det gör jag! Min kära mor berättade för mig att det precis släppts en ny receptfri medicin för IBS och funktionell dyspepsi. Den måste ju testas.

Således: Iberogast. Den har sålt som smör i tyskland, och började i april-maj säljas här i Svea rike. Tydligen innehåller den bara extrakt av olika växter och örter, så det finns aldrig någon risk att få biverkningar som multiorgansvikt och liknande. Dessutom är det i form av ”orala droppar”. Det står så på paketet. ”Orala droppar”. Tack gode gud att det inte var anala droppar, tänkte jag. Då hade jag nog inte köpt det.

Hur som helst, jag tog några droppar och testade. Själva dropparna smakar som jag skulle kunna tänka mig att bensin med mintsmak smakar. Men fungerar det? Jag vet faktiskt inte. Jag upplevde någon slags funktionsändring av min mage igår, men jag vet ännu inte om det är bra eller dåligt. Jag får nog testa lite mer. Iberogast får en trea i betyg så länge.

Vid tio-tiden på fredagkvällen började jag se ”Gökboet”, men stängde av efter en sisådär tio minuter då jag kände att ögonen gick i kors. Det fick bli sängen helt enkelt. Jag är en pensionär i en 24-årings kropp.